fiktivni poslovi

Bečke tvrtke Janukovičevog klana: Milijuni iz Ukrajine u Austriji?

Janukovič
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
06.02.2014.
u 14:17

Navodno preko Beča transferiraju imovinu na Britanske djevičanske otoke, u Panamu i u američku poreznu oazu Delaware.

Pod naslovom „Ukrajina: Milijuni u Austriji“ i nadnaslovom „Kličko optužuje“ austrijski dnevni tabloid Österreich piše o optužbama vođe ukrajinske oporbe Vitalija Klička da je Beč navodno „novčana okretnica“ ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča i njegovog klana.

- Posebnu vezu ima u Austriji, gdje provodi svoje komplicirane fiktivne poslove - tvrdi Kličko, a prenosi austrijski dnevnik u kojem stoji da Janukovič i njegov sin Oleksandr preko Beča transferiraju imovinu na Britanske djevičanske otoke, u Panamu i u američku poreznu oazu Delaware.

Prema procjenama riječ je navodno o Janukovičevom blagu „teškom“ 200 milijuna. Njegov sin navodno je više nego dvostruko bogatiji od oca i vlasnik je više nekretnina, građevinskih tvrtki i trgovina.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Österreich piše kako ukrajinski predsjednik posjeduje lovište od 35 tisuća kvadratnih metara, palaču „Cape Aya“ na Crnom moru i vikendicu u „Mežgorju“, te privatni zrakoplov Falcon 900 i helikopter Augusta 139. Dodaje kako je glavna austrijska veza Janukovičevog klana 51-godišnji Salzburžanin Reinhard P., savjetnik za nekretnine u Salzburgu.

„Iza skupine njegovih tvrtki (P&A Corporate Trust / Compaserve) u Londonu, Lihtenštajnu i Beču stoji najveći dio bogatstva“, piše tabloid i navodi kako Austriju voli ne samo Janukovič nego i bivši ukrajinski premijer Nikola Azarov. Napominje kako Azarovljev sin živi u raskošnoj vili u Beču, u 18. bečkom stambenom okrugu, u kojoj je navodno do nedjelje boravio i njegov otac nakon što je morao podnijeti ostavku u Ukrajini.

Dodaje kako je Azarovljeva snaha Liliya suvlasnica Publishing Deluxe Holding GmbH-a u palači Breuner u središtu Beča te izdanje luksuzni magazin za super bogate koji se može nabaviti ne samo u Beču nego i na Cote d´ Azur, u Zürichu, St. Morizu, Dubaiju te južnoj Africi. Uz izdavačku djelatnost Liliya Azarov dodatno vodi Galeriju P12 na bečkom Parkringu te GmbH za trgovinu umjetninama.

„U kući u kojoj se nalazi galerija slučajno je također i bečko sjedište tvrtke salzburškog upravitelja imovinom predsjednika Viktora Janukoviča“, ironično zaključuje austrijski list.

Komentara 1

ST
stomugromova
08:38 07.02.2014.

Hahaha,za našu sisačko moslavačku županicu,to su siromasi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije