izbor šefa DORH-a

Benčić: Plenković se treba zapitati zašto Turudić toliko laže

Zagreb: Sandra Bencic o urusavanju na Jakusevcu
Patrik Macek/PIXSELL
03.02.2024.
u 13:57

Saborska zastupnica stranke Možemo kaže da ima osjećaj da je Ivan Turudić lagao pred Odborom za pravosuđe i na trećem pitanju koje mu je postavila, a tiče se njegovih susreta s Josipom Rimac

Novi razvoj događaja oko prijedloga imenovanja Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika komentirala je i saborska zastupnica Sandra Benčić (Možemo!) iz francuskog Lyona, gdje boravi na kongresu europskih zelenih.

- Nisam uopće iznenađena jer sve što se sada događa, a i što će se događati u narednim danima, predvidjeli smo kroz naša pitanja Turudiću, koja sam mu postavila na Odboru za pravosuđe. Postavila sam mu 3 pitanja. Jedno je bilo oko spisa njegovog bratića. Lagao je. Drugo pitanje je bilo oko Mamića. Sada ćemo vidjeti je li i na to pitanje lagao, ovisno o tome što će se iznijeti na press konferenciji predsjednika Republike. I postavila sam mu treće, vrlo bitno pitanje, a to je njegov odnos s Josipom Rimac. Je li se zaista samo jednom s njom sastao ili je to bilo više puta, i oko kojeg slučaja je kod njega lobirala? On je tvrdio da je to bilo jednom, i da se ne sjeća oko kojeg slučaja je to bilo. Moj je osjećaj da je i oko toga lagao - kaže Sandra Benčić.

Na kraju, ima i poruku za premijera Andreja Plenkovića:

- Ako je već išao igrati divlju kartu, ako je već išao na imenovanje glavnog državnog odvjetnika koje će vrlo moguće propasti prije nego što će biti izglasan u Saboru, kad ga već nije smetalo to što Turudić laže, je li se u ijednom trenu pitao zašto Turudić laže? I bi li to mogao postati problem ne za Turudića, ne za opoziciju, nego za čitavo hrvatsko društvo za koje je on kao premijer odgovoran - komentirala je Benčić.

 

Ključne riječi

Komentara 2

EJ
ejStef
14:15 03.02.2024.

Hm, rugala se sova sjenici...

PR
prajdali100
15:00 03.02.2024.

Svakim danom u svakom pogledu Turudić mi je draži.Gledao sam Milanovićevo obraćanje i na kraju se upitao :" Je li to to " ? Ništa više ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije