SATIRIČNI TJEDNI PREGLED

Ova Europa zbilja nije normalna! Nesretna Franziska 'popila' otkaz jer je s posla otišla ranije

FILE PHOTO: Elbtower skypscraper construction site in Hamburg
Foto: Fabian Bimmer/REUTERS
1/2
28.01.2024.
u 13:50

U svome britkom stilu Toni Ivanišević secira događaje u proteklih sedam dana

SUBOTA, 20. 1.

Nevjerojatna vijest iz Splita! Nakon nekoliko godina posta Udruga splitskih podstanara u pokušaju objavila je blagovijest da im se jutros javio prvi član koji je u posljednjih pet godina uspio pronaći stan i unajmiti ga tijekom cijele godine. Sretni dobitnik podstanarskog stana student je splitskog Pravnog fakulteta Petar Krešimir iz Kočerina pored Posušja, čiji će ponosni ćaća Jozo iz Njemačke svakog prvog u mjesecu slati po 600 eura za raskošnih 50 kvadrata suterena na Pujankama. Svečanu predaju ključeva obilježio je manji incident. Naime, Udruga splitskih vlasnika apartmana izričito se protivi iznajmljivanju stanova studentima i svim pripadnicima drugih stališa osim turista. Oni su pozvali hitnu pomoć misleći da vlasnika stana Duju s Pujanki treba prvo provjeriti psihijatar, ali doktorica Lucija iz hitne rekla je da je s Dujom sve OK. 

 

NEDJELJA, 21. 1.

Još nevjerojatnija od najnevjerojatnije vijesti stiže nam s grčkog otoka Rhodosa, gdje je obalna straža usred noći uočila jahtu dugu 120 metara prepunu preplašene ženske čeljadi koja je iskala pomoć. Grčki policajci nisu mogli vjerovati kada su shvatili da je riječ o suprugama nogometaša koji su iz najbogatijih europskih liga otišli nogoloptati pred praznim tribinama da bi uveselili nekoliko bahatih šeika kojima se prohtjelo kupiti ih. U potresnim iskazima supruga nogoloptadžija saznalo se da tamo još nisu otkrili da postoji nekakav pokret za izjednačavanje muških i ženskih prava i da je normalno da žena hoda nepokrivena, da je kažnjivo ako muškarac prebije ženu i da ti je utaman sva suprugova lova ako je nemaš gdje i kome pokazati. Na jahti je otkriveno i nekoliko nogometaša poput Karima Benzeme, koji je, kada je stupio na grčko tlo, zapjevao “Nije u šoldima sve” i rasplakao se kao ljuta godina. 

 

PONEDJELJAK, 22. 1.

Počeo je bijeli štrajk sudaca i državnih odvjetnika. Ljudi su zbunjeni. No termin bijeli štrajk, kojim najispolitiziranije i najkorumpiranije i najsporije pravosuđe u Europi traži još love, uopće nije jasan pučanstvu pa su suci organizirali seminare za građane da im objasne da se i od najsporijeg pravosuđa u kojem sporovi traju desetljećima može još sporije raditi, a tužitelji su javili da su kupili još novih ladica u koje će gurnuti predmete koji će tamo prašinu skupljati godinama. Platite ili vas čekaju krv, znoj i suze, poručuju suci i tužitelji. 

POVEZANI ČLANCI:

UTORAK, 23. 1.

Mirni prosvjed podrške načelniku Baške Vode Jošku Roščiću, na kojem se okupilo na stotine Baškovođana, jer su antihrvati, jude i masoni iz Državnog inspektorata i HEP-a našem dobrom i poštenom Jošku, na pravdi Boga, isključili struju samo zato što je u svoju protuzakonito napravljenu, a onda zakonito ozakonjenu vikendicu prokopao zeru, piši državnog zemljišta, pamti hrvatske grude, niti 700 metara kako bi se priključio na trafostanicu i iz nje za svoju obitelj i mrvicu turista crpio električnu energiju. Besplatno, naravno. “Kakvo je ovo vrime došlo”, zavapio je organizator prosvjeda Ante, “zar smo mi napravili iljadu i po vikendica bez dozvole, koje nan je onda Anka Mrak-Taritaš, Bog joj da zdravlje, ozakonila, zar smo godinama prokopavali kanale, krali vodu i struju, prokopali vale naših ditinjstava, napravili ekocid i Copacabanu, da bi nas sad neki pizduni zajebavali i krenuli rušiti naše trude od kojih Hrvatska nema ništa, ali imamo mi, Hrvati!”

 

SRIJEDA, 24. 1.

Ova Europa zbilja nije normalna! Pa kako neće propadati kad vidite vijest koju smo upravo primili iz Hamburga. Neka tamošnja liječnica, Franziska Schlosser, dobila je odštetu od 400.000 eura jer je u bolnici u kojoj je radila neka budala prijavila da je s arbeita otišla 28 minuta prije kraja radnog vremena pa je nesretna Franziska popila otkaz. Otkaz?! Jer je otišla s posla niti pola sata ranije? Pa, čovječe, kada bi naši predstojnici klinika i specijalisti po kliničkim bolničkim centrima i bolnicama bježali s posla samo 28 minuta prije kraja radnog vremena za koje od svih građana otimaju lovu privatna praksa u domovini bi propala totalno, a liste čekanja smanjile bi se totalno. A kada bi se liste čekanja smanjile totalno, opet bi propala privatna praksa. Totalno. 

VEZANI ČLANCI:

 

ČETVRTAK, 25. 1.

Dobri i pošteni Zvonimir Boban dao je otkaz Čeferinu i principijelno pobjegao iz Uefe. Vratio se u Zagreb i izazvao oduševljenje plavog puka koji ga već vidi na mjestu predsjednika kluba ili sportskog direktora. Međutim, naš Tomislav Dasović prvi je saznao totalno šokantnu i posve nevjerojatnu vijest da je Zvone nakon trogola Duje Čopa u plavu mrežu puknuo totalno i javio Tomi da se skida u kopačke i da će ponovo obući plavi dres. Vijest je uskoro prostrujala metropolom i naši reporteri s terena javljaju da se narod već okuplja oko pimpeka i traži da se Zvoni vrati kapetanska traka i da se krene u odlučni boj protiv Hajduka koji opasno prijeti uzeti drugi naslov u ovom stoljeću. 

 

PETAK, 26. 1.

Neredi u Zagrebu! Zapaljena je knjižara Bookara, čija se vlasnica usudila napisati nešto protiv Seve protiv koje je odvratni Vrhovni sud po još odvratnijem mizoginom zakonu donio presudu i Sevinog sina dodijelio tati Milanu. Nakon paljenja Bookare razularena masa borkinja i boraca krenula je prema Ministarstvu pravosuđa i pokušala natjerati Malenicu da napiše zakon po kojem se priznaje biološko pravo mame da više voli dijete i da o takvim stvarima nema pravo odlučivati sud. “Tatama ostaje pravo da naprave dijete i plaćaju alimentaciju”, poručile su prosvjednice, “a tko drugačije kaže, taj kleveće i laže i našu će osjetit pest!”

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije