PODJELA IMOVINE

Berlusconi i Veronica pred dogovorom o rastavi

Silvio Berlusconi
AFP
09.05.2010.
u 12:09

Od 16 do 21 sat u subotu su Berlusconi i Veronica Lario pred sutkinjom Glorijom Servetti raspravljali o podijeli imovine i njihovi odvjetnici su izrazili zadovoljstvo do sada postignutim dogovorom.

RIM – Poslije pet sati rasprave na sudu premijer Silvio Berlusconi i njegova bivša supruga Veronica Lario su blizu riješenju o rastavi, prije svega glede ekonomskoga dijela. Od 16 do 21 sat u subotu su Berlusconi i Veronica Lario pred sutkinjom Glorijom Servetti raspravljali o podijeli imovine i njihovi odvjetnici su izrazili zadovoljstvo do sada postignutim dogovorom. Veronica Lario je najprije tražila hranarinu od 3,5 milijuna eura mjesečno, odnosno 43 milijuna eura godišnje, a Silvio Berlusconi joj je bio voljan dati deset puta manje, odnosno 300.000 eura mjesečno. No, čini se da su se sada nagodli oko iznosa, premda se o njemu još ne govori.

Jedan od čvorova koje je u rastavi trebalo razriješiti je vila Macherio, vrijedna 78 milijuna eura, u živi Veronica Lario s troje Berlusconijeve djece, Barbarom (25), Eleonorom (23) Luigijem (21). Berlusconi želi za sebe tu vilu u koju bi se preselio iz one u Arcoreu, te je Veronici ponudio vilu Belvedere. Veronica je, navodno, smanjila iznos koji zahtijeva kao mjesečnu hranarinu od Berlusconija od kojeg je zatražila rastavu prije točno godinu dana, a poslije 19 godina braka i 30 godina suživota. Veronica Lario je zatražila rastavu nakon što je Berlusconi bio na proslavi 18. rođendana lijepe Noemi Letizije u restoranu pokraj Napulja, a koja je sada svoj 19. rođendan proslavila u jednom diskaču u Milanu.

- Ne mogu biti sa čovjekom koji ide s maloljetnicama - izjavila je prije godinu dana Veronica Lario zatraživši ostavku od Berlusconija. Njezina odvjetnica je Maria Cristina Morelli, koja je postala poznata braneći Beppina Englara, oca Eluane za koju je zatražio smrt poslije dugogodišnje kome. Berlusonija brani njegov dugogodišnji odvjetnik i parlamentarac Niccolò Ghedini, kojem pomažu njegove sestre Ippolita i Nicoletta.

Raspravlja se i o imovini koju bi trebala nasljediti djeca Veronice Lario. Berlusconi je prije nekoliko godina već dao svakome po 7,5 posto dionica Fininvesta i svo troje će imati položaje u obiteljskoj tvrtki. Eleonora, koja je upravo diplomirala ekonomiju na sveučilištu St John u New Yorku, započela je staž u Fininvestu. Luigi je u upravnom odboru banke Mediolanum i predsjednikom je fundacije Opsis Onlus. Barbara, koja bi trebala u srpnju ove godine diplomirati se na filozofskom fakultetu, želi raditi u izdavačkoj kući Mondadori. No, na čelu Mondadorija se već godinama nalazi Berlusconijeva kći iz prvog braka Marina, koja ne želi dijeliti položaj s Barbarom.

- Ona je jako inteligentna djevojka i moći će izabrati neki drugi put u nekoj od mojih tvrtki - rekao je Berlusconi za Barbaru koja o cijelome slučaju šuti, ali više ne dolazi na ručkove na kojima su svakog ponedjeljka s njime u Arcoreu njegova djeca iz prvog baka Marina i Piersilvio, koji je na čelu tv-kompanije Mediset.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije