primit će booster dozu

Beroš: Ispričavam se ako sam unio zabunu. Svjedočimo omikronu i preporučujemo treću dozu

Zagreb: Vili Beroš o situaciji s koronavirusom prije početka sjednice Užeg kabineta
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
15.12.2021.
u 10:47

Svatko ima pravo iskazivati svoje nezadovoljstvo. Policija je tu da osigura javni red i mir te rad institucija. To je činila i činit će i dalje", kazao je Božinović o prosvjedu na Markovu trgu

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović dao je izjavu za medije nakon sjednice Vlade. Kazao je da ne zna je li prosvjed na Markovu trgu prijavljen policiji. "Prosvjed oko strogih mjera nema smisla jer u Hrvatskoj imamo izbalansirane mjere i manje su restriktivne. Svatko ima pravo iskazivati svoje nezadovoljstvo. Policija je tu da osigura javni red i mir te rad institucija. To je činila i činit će i dalje", kazao je Božinović.

Božinovića su novinari pitali je li provjerio razinu antitijela. 

"Ja sam primio cjepiva a da nisam testirao razinu antitijela, ali sam poslije provjeravao i ono što je evidentno jest da nakon treće booster doze ta se razina antitijela višestruko povećava", dodao je. 

Božinović je komentirao odluku Europskog suda za ljudska prava da je bilo propusta u slučaju smrti 6-godišnje afganistanske djevojčice. "Kada govorimo o tim nalazima, o tome što se analiziralo i, naravno, o podnesku, a u tom dijelu se tvrdilo suprotno, sud je poklonio povjerenje drugoj strani, što mi prihvaćamo kao činjenicu", kazao je Božinović.

Nakon Božinovića izjavu je dao ministar zdravstva Vili Beroš koji je govorio o broju novozaraženih. 

"Ne možemo reći je li to posljedica hladnijeg vremena i okupljanja ili širenja nove varijante. Imamo osam potvrđenih slučaja zaraze omikronom, četiri u Zagrebu, četiri u Splitu", kazao je Beroš. 

"Želim vam reći da se ispričavam ako sam zbunio javnost svojim izjavama. Kada su se vršila serološka testiranja, dao sam svoju krv na serološko testiranje. Jedino ovakvim istraživanjem dolazi se do tih spoznaja da bismo znali koliko taj titar pada. Ono što je potpuno jasno jest da se okolnosti mijenjaju. Svjedočimo omikronu. Vidite što radi Britanija. Zbog bržeg širenja sada se smatra da je 44 posto zaraze omikronom i pozvali su građane na cijepljenje. Stoga preporučujemo i treću dozu. Moje isprike", kazao je Beroš.

"Preliminarni rezultati govore da dvije doze možda nisu dovoljne. U petak ću najvjerojatnije primiti i treću docjepnu dozu", kazao je Beroš. 

"Moramo jako, jako, jako biti oprezni", kazao je.

"Cijepljenje kod djece dodatna je zaštita djece, ono je dobrovoljno. Kada čujem ovo s prosvjeda, ne mogu se s time složiti. U ovim slučajevima kod djece s komorbiditetom cjepivo štiti", kazao je. "Post-COVID postoji kod djece, dolazi do smušenosti i nekih plućnih komunikacija. Nije to pitanje samo Hrvatske već i šire svjetske zdravstvene zajednice", dodao je. Cjepivo je uz minorne nuspojave – kao i kod lijekova – jedino rješenje, objasnio je ministar. 

"Sretan sam koliko mi napredujemo sa svim tim. Još samo treba apelirati na one koji negiraju tu bolest", rekao je.

Video: HZJZ dopunio preporuke o cijepljenju

Komentara 19

TA
Tarantula
11:05 15.12.2021.

Očito se i Beroš usro booster doze! Zamisli kakvu mi imamo kampanju za cijepljenje sa jedne strane negiraju se nuspojave, iznose lažne tvrdnje o zaštiti cjepiva, Markotična nam priča o eksperimentu sa siromašnom djecom a Beroš javno pokušava izbjeći boosterr dok mu je posao da se što više ljude cijepi boosterom, ovo kao da je komedija, dok Plenki pizdi jer nema ništa od EU fondova dok ne potrošimo cjepiva i cijepimo 75% stanovnika!

VE
velikodjubre
11:07 15.12.2021.

Berosu cestitke na trecoj dozi, ako bog da zdravlja da bude i cetvrta

DU
Deleted user
11:09 15.12.2021.

Ma dobiti će on fiziološku otopinu... Kao i prva dva puta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije