Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVOR MINISTRA

Beroš: Ja nalaz ne očitavam, već ga samo pročitam

Zagreb: Izjave ministara nakon sjednice Vlade RH
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
25.08.2023.
u 15:32

Beroš ističe kako on kao neurokirug nalaz pročita, a očitavaju ga prije njega kolege kojima za to treba puno više vremena od dvije minute

Hrvatsko društvo radiologa prozvalo je ministra Vilija Beroša zbog izjave o očitanju CT-a za dvije minute, shvativši to kao banalizaciju njihovog posla. Međutim, riječ je samo o nehotice krivo prenesenoj riječi "očitati" umjesto "pročitati". 

Beroš ističe kako on kao neurokirug nalaz pročita, a očitavaju ga prije njega kolege kojima za to treba puno više vremena od dvije minute.

"Tijekom jučerašnje konferencije za medije, nakon sjednice Vlade, jasno sam demantirao napise određenih medija koji očito ne mogu ili ne žele razlikovati značenje glagola očitati i pročitati. Stoga, danas iznova pojašnjavam medijima ključnu razliku. Očitanje nalaza obavlja specijalist radiolog za što je potrebno veći vremenski raspon. Samo čitanje napisanog nalaza u domeni je drugih specijalista - kliničara, u mom primjeru neurokirurga, za što je potrebno svega nekoliko minuta. 

POVEZANI ČLANCI:

Stoga, molim medije koji su krivo prenijeli moju izjavu te zanemaruju moj jučerašnji demanti, objavu istog sukladno Zakonu o medijima. Posebno smatram nužnim ispravak netočnog navoda kako bi se u potpunosti otklonila banalizacija uloge specijalista radiologije ili bilo kojeg drugog djelatnika u zdravstvenom sustavu", stoji u Beroševoj reakciji.  

>> VIDEO Otvoren novi podvožnjak u Osijeku vrijedan 7 milijuna eura: Građani ga sanjali pola stoljeća

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije