VARAŽDIN

Besplatna predstava i film povodom Svjetskog dana plesa

ples
DANI SUVREMENOG PLESA
29.04.2013.
u 11:00

Proslavu Svjetskog dana plesa u Varaždinu organiziraju Dani suvremenog plesa, a svi programi su besplatni

Svjetski dan plesa danas će se slaviti i u Varaždinu!

Od 17 do 19 sati na varaždinskom korzu pod parolom Go out and dance! nastupat će varaždinske plesne skupine – Plesni studio Vindi, Univerzalni plesni studio Feel, Plesno-manekenski studio Lena, Udruga za ples i kreativnost Izis, Udruga Krpe i konce te svjetski prvak u twirlingu Tihomir Bendelja. Uz to će sve ljubitelje plesa svojim glazbenim odabirom zabavljati SweetestKill DJ.

U 18 sati simbolični „skok za ples“ izvest će se simultano u čak devet hrvatskih gradova. Također, emitirat će se i video snimljen u svim tim gradovima posebno za ovu priliku, a u kojem sudjeluju ljudi iz svakodnevice te poznate i javne osobe. Varaždinske plesače za tu je priliku snimio Martin Keretić iz udruge Trash, a u videu možete vidjeti kako plešu Marinko Prga, Hana Hegedušić, Damir Urban, ekipa iz TBF-a, Danijela Trbović i mnogi drugi.

U varaždinskom HNK će se u 19 sati održati dojmljiva suvremenoplesna predstava Zastoji, renomiranih zagrebačkih autorica Sandre Banić Naumovski, Ane Kreitmeyer i Zrinke Užbinec. Izvedba je snimana s četiri kamere iz različitih rakursa pa plesači i publika cijelo vrijeme mogu vidjeti sebe na ekranu. Istraživanje kontakta s tijelima publike koja ih onemogućuju u izvornoj ideji izvedbe nastup čini vrlo nepredvidljivim, a izvedba se gradi kombinatorikom triju aspekata; slike, izvedbe uživo i kontakta, te prostora publike koji je nezaobilazan sudionik izvedbe.

U 20 sati u Kinu Galerija u Gajevoj ulici prikazat će se film Pina redatelja Wima Wendersa. Uz prošlogodišnju nominaciju za Oscara za najbolji dokumentarni film i brojne osvojene nagrade, predivan plesni film o njemačkoj koreografkinji Pini Bausch zaradio je hvalospjeve i kritičara i publike.

Proslavu Svjetskog dana plesa u Varaždinu organiziraju Dani suvremenog plesa na inicijativu mreže Nomad dance academy Hrvatska, a svi programi su besplatni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije