SMIJU LI TU BITI?

Na plaži na Rabu 'niknuli' baldahini uz samu obalu: Ima dozvolu za iznajmljivanje ležaljki, ali...

Foto: Morski.hr/čitatelj
1/6
25.07.2024.
u 12:43

Područje na kojem se nalaze objekti brze prehrane i baldahini nije obuhvaćeno Planom upravljanja pomorskim dobrom na području Grada Raba.

Na krajnjem jugu otoka Raba, u blizini mjesta Barbat, na plaži Pudarica uz samu obalu postavljene su ležaljke s baldahinima i suncobrani. Puno bliže, nego što se to inače može vidjeti na plažama. Neki posjetitelji te plaže začudili su se da kako ti objekti smiju tako stajati, piše portal Morski.hr

Iz grada Raba su potvrdili da je ugostiteljskom obrtu izdana dozvola za iznajmljivanje do 12 ležaljki i suncobrana na rok od pet godina, do 30. prosinca 2028. godine. Ta se dozvola odnosi na dio pomorskog dobra u Barbatu, izvan lučkog područja. U izreci rješenja je propisano da će davatelj dozvole donijeti rješenje o ukidanju dozvole na pomorskom dobru ako se utvrdi da se pomorsko dobro koristi izvan opsega i uvjeta utvrđenih dozvolom.

VEZANI ČLANCI: 

Međutim, područje na kojem se nalaze objekti brze prehrane i baldahini nije obuhvaćeno Planom upravljanja pomorskim dobrom na području Grada Raba ističe Morski.hr. “Možemo mu napisati Rješenje, jer ovi drveni baldahini za sunčanje nisu u opisu dozvole koju je dobio za korištenje pomorskog dobra”, odgovorio je Denis Deželjin, pročelnik Upravnog odjela ureda Grada Raba, piše Morski.hr. Naime, prema Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama, gradnja u moru i bilo kakvo betoniranje nije dozvoljeno koncesionarima za najam ležaljki. Pomorski redar trebao bi izaći na teren kako bi dodatno istražio situaciju.

>>> Ovo ljeto idete u Dubrovnik? Ovih 5 plaža morate posjetiti!

1/6
Ključne riječi

Komentara 5

ME
Melada
13:54 25.07.2024.

TREBAO BI!? ” Pomorski redar trebao bi izaći na teren kako bi dodatno istražio situaciju.” MORA, a ne TREBAO BI!!!

MO
MOSAD
15:04 25.07.2024.

Obala nam je skroz devastirana od nelegalnih i divljih nasipa zemljanih iskopa.Sad je situacija nesto bolja po tom pitanju ali ono sto je nasuto u samim mistima izgleda zastrasujuce.Mista ,a i gradovi (osim starih jezgri) izgledaju ka brazilske favele.Kuce bez žbuke okolis kao mali deponiji.Ulicama se nemogu razminiti ni 2 bicikle a kamo li auti.Kuce nemaju parking ni za 1 auto pa svatkobuzme sebi za pravo da parkira i zagradi prolaz.Oni koji su prvivred do mora privatizirali su obalu tako da vas mogu napasti motikama,grabljama i vilama.Jednom riječju Bože sačuvaj!!!

Avatar VargaiBoric
VargaiBoric
19:11 27.07.2024.

Afrilka sa strujom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije