KATARINA PEOVIĆ

Bez radnika nema kapitalizma jer nema onih koje se može eksploatirati

16.07.2024.
u 10:23

No od sedamdesetih godina 20. stoljeća kapitalistička klasa kreće u ofenzivu, koja je prema nekima tolikih razmjera i toliko temeljita da možemo govoriti o novoj fazi kapitalizma – neoliberalizmu. Ta faza označila je kraj države blagostanja, deregulaciju privatnog kapitala, privatizaciju segmenata javnog sektora, slabljenje sindikalizma.

Komentara 3

JM
JMN
11:20 16.07.2024.

Koliko ekonomija morate upropastiti i društva razoriti da biste shvatili istinu o tim svojim maloumnim idejama? Radnici ne moraju raditi kod kapitalista. Mogu napraviti poslovni plan i pokrenuti svoj posao. Danas imaju čak i bespovratne poticaje za samozapošljavanje. Jedina istina, empirijski dokazana u 20.st. uz razorne posljedice, jest da bez kapitalizma nema radnika jer na kraju nemaju gdje raditi kad vi komunisti napravite jednu tvornicu za lijeve cipele, a drugu za desne i slične maloumnosti na tom tragu razmišljanja. Na kraju vam ponestane tuđeg novca i onda vam je na kraju za sve kriv unutarnji i vanjski neprijatelj.

Avatar Platonix
Platonix
11:51 16.07.2024.

U komunizmu nema radnika. Svi su vlasnici! Sve smo to proživjeli a neki i preživjeli🤣🤣🤣🤣🤣 a sindikati su bili potpuno neovisni, kad bi oni stisnuli SIV i Titi su se gaće tresle🤣🤣🤣🤣 Katrina Brlić Mažuranić (oprosti Ivana).

HO
homofobic
12:38 16.07.2024.

Ha, ha, ha! Bez kapitalista nema socijalizma jer od nekoga se mora oteti a od raje se nema sta oteti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije