Posjet Bijeloj kući

Biden će Jadranki Kosor prenijeti Obaminu podršku u ulasku u EU

biden
AFP
23.05.2010.
u 18:25

Najavljeni su razgovori o što bržem ulasku Hrvatske u Europsku uniju, savezništvu u NATO-u, ekonomskim reformama i borbi protiv korupcije.

Premijerka Jadranka Kosor sutra putuje u Washington gdje će na poziv američkog potpredsjednika Joea Bidena službeno boraviti dva dana. Bijela kuća potvrdila je da će se sutra popodne sastati sa zamjenikom predsjednika Baracka Obame.

Najavljeni su razgovori o što bržem ulasku Hrvatske u Europsku uniju, savezništvu u NATO-u, ekonomskim reformama i borbi protiv korupcije. Dolazak Jadranke Kosor u službeni posjet Washingtonu samo desetak mjeseci nakon što je u srpnju prošle godine preuzela premijersku palicu od Ive Sanadera i mjesec i pol dana nakon susreta s Obamom u Pragu, pozitivno se komentira u američkim političkim i diplomatskim krugovima te ocjenjuje kao znak dubokog savezništva.

Obamina administracija ne krije da RH želi što prije vidjeti u EU te se na Zagreb ozbiljno oslanjaju kao na saveznika i ključnu točku američke politike na jugoistoku Europe. Premijerku u Washingtonu sigurno očekuju i pitanja o nastavku borbe protiv organiziranog kriminala te o odnosima sa susjedima. Večernjakovi izvori iz Bijele kuće potvrđuju da će Biden u dogovoru s Obamom premijerki otvoreno iskazati podršku za sve reforme koje je naša zemlja napravila na putu prema Bruxellesu te izraziti želju da se pristupni pregovori završe do kraja ove godine, ali će i pohvaliti snažan otpor vlade Jadranke Kosor prema korupciji. U utorak će J. Kosor na Capitol Hillu nazočiti svečanom primanju koji u njezinu čast organizira kongresni Odbor prijatelja Hrvatske predvođen kongresnicima Georgeom Radanovichem i Peterom Viscloskym.

Ključne riječi

Komentara 22

GO
golo
19:11 23.05.2010.

ma kome ovaj neznalica i glupan hoce da predava borbu protiv korupcije. zasto ne zaustavi korupciju u njegovoj kuci . drugo, on podrzava ulazak hrvatske u evropu, prije svega hrvatska je zemljopisno u evropi i mi od njega ne trebamo nikakove savjete po tom pitanju. trece, zasto nije dao hrvatskoj oruzje i politicku podrsku kada je najvise trebalo nego je uveo imbargo na oruzje tako da srbi imaju laksi posao. glupan nad glupanima, majmun vise zna od njega

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
19:21 23.05.2010.

. ..I Mi TITOVI Komunisti SMO PROSLAVILI ovo Uplitanje Američkih demokrata u UUnutarnje stvari Naše NDH sa Akciom\"LJEPI KRUZERI LEPO GORE\"tj.ZZERO SE PRIPALLIA NJemački kruzer\"Deutschland\"fur Norveška a Barack Obama je Angeli Merkel telefonski objasnio WAR\"UUM je brodić\"Deutschland\"ZZERO IZGORYOYO. ..NEĆE NAMA TUĐA ČIZMA PO NAŠOJ NDH-a KORACAT. ..Vincek Admiral Branimir Glavaš. ..

BO
bourne
18:31 23.05.2010.

Naslov: \"Biden će Jadranki Kosor prenijeti Obaminu podršku u ulasku u EU\" Bolje da joj prenese podršku nego AIDS.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije