RAZGOVARAO SA ZELENSKIM

Biden najavio 425 milijuna dolara vojne pomoći Ukrajini

New recruits of the Ukrainian Armed Forces attend a tactical exercise in Donetsk region
Foto: UKRAINIAN ARMED FORCES/REUTERS
1/3
17.10.2024.
u 01:00

Sigurnosni paket među ostalim uključuje jačanje protuzračne obrane i oklopna vozila

Američki predsjednik Joe Biden razgovarao je u srijedu s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim  o povećanju sigurnosne pomoći Ukrajini i najavio novi paket vojne pomoći u vrijednosti od 425 milijuna američkih dolara, objavila je Bijela kuća.

Sigurnosni paket među ostalim uključuje jačanje protuzračne obrane i oklopna vozila, po priopćenju. Zelenski je na Telegramu izrazio zahvalnost Bidenu, objema strankama u Kongresu i američkom narodu na novom paketu pomoći i rekao da je razgovarao s Bidenom o svojem planu za pobjedu u pet točaka koji je predstavio ukrajinskom parlamentu u srijedu.

"Predložio sam da se razmotri mogućnost zajedničke proizvodnje oružja", rekao je. "Razgovarali smo također o važnosti dodatne obuke ukrajinskih vojnika." Ukrajina je zahvalila SAD-u na "spremnosti da joj pomogne da ojača svoje pozicije kako bi prisilila Rusiju na poštenu diplomaciju", rekao je. 

FOTO Ovi ljudi branit će Ukrajinu od najžešćih ruskih napada. Pogledajte kako izgleda njihova priprema za rat

New recruits of the Ukrainian Armed Forces attend a tactical exercise in Donetsk region
1/15

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije