RADI U ČETIRI ŠKOLE

Bivša supruga nastavnika zlostavljača: ‘Osuđen je još 2014., ali ga nisu htjeli zaustaviti’

Škola Bjelovar
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
17.05.2018.
u 23:17

Nastavnik povijesti koji radi u četiri škole otišao je na bolovanje. Ministrica Divjak kaže: Ovaj problem moramo sustavno rješavati.

Nastavnik povijesti koji ima pravomoćnu optužnicu za zlostavljanje djece, koji predaje u četiri srednje škole u Daruvaru i Bjelovaru, prije nego li je inspekcija završila posao nadzora kako se uopće zaposlio, otišao je na bolovanje. Zbog spomenutog je slučaja, doznajemo, ministrica obrazovanja Blaženka Divjak razgovarala i s Draženom Bošnjakovićem, ministrom pravosuđa, kao povodom za pronalaženje cjelovitog rješenja i sprečavanja ovakvih situacija.

– Hitno sam razgovarala s ministrom Bošnjakovićem da sustavno riješimo provjere učitelja pri novom zapošljavanju i pošaljemo uputu svim ravnateljima u Hrvatskoj kako više ne bi bilo ovakvih događanja – kazala je tako ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

– Očito nitko neće i ne želi zaustaviti nasilnog i očito psihotičnog lokalnog moćnika koji je uvjeren da mu nitko ništa ne može. Želim na ovaj način upozoriti na sustav koji štiti nasilnike i ljude s debelim vezama kako bih pokušala zaštiti sebe i svoju djecu, ali i sve ostale žene, majke koje su s djecom morale napustiti nasilnike jer sigurno nisam jedina koja prolazi kroz pakao bešćutnosti korumpiranog birokratskog aparata – poručila je tako za Večernji list bivša nevjenčana supruga profesora optuženog za spolno zlostavljanje.

U svibnju 2014. godine bila je, tvrdi, prisiljena s djecom napustiti svojeg izvanbračnog partnera, spornog profesora, zbog nasilja u obitelji i nemarnog i riskantnog ponašanja prema djeci. Također, objašnjava, on je osuđen 29. lipnja 2014. za nasilje u obitelji, psihičko zlostavljanje i izrečena mu je zaštitna mjera u trajanju od šest mjeseci, sve pravomoćno. Također, zato što on nije pristao na to, dijete nije mogla odvesti na nužno liječenje izvan zemlje.

Komentara 26

Avatar maskarada
maskarada
00:01 18.05.2018.

Sustavno... sto prije sustavno izglasati zakon da takvi nasilnici, napasnici budu imenom i prezimenom predstavljani javnosti! I uz svaku takvu presudu zabranu za obavljanje posla u javnosti i s ljudima!

CV
cvikcange
08:33 18.05.2018.

O čemu se ovdje radi? Prvo ste pisali da je tip pedofil i da ima optužnicu radi spolnog zlostavljanja. Sad je pak nasilje u obitelji (i jedno i drugo za najvišu osudu). Što slijedi, da mu se žena osvećuje? Ne bi vi novinari malo bolje istražili? Pedofil nije osoba koji mlati djecu

NE
nevjerujženikojalaže
00:06 18.05.2018.

korumpirani sustav, izrekla je. khm, khm..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije