PRESUDA

Bivši načelnik Draganića dobio spor protiv tvrtke Ekologija Maržić

golub
PIXSELL
03.05.2010.
u 19:08

Sutkinja Općinskog suda u Karlovcu Marija Živčić zaključila je da nije bilo izravne namjere da se našteti Ekologiji Maržić.

Ekologija Maržić izgubila je spor sa Stjepanom Golubom u Općinskom sudu u Karlovcu.

Zagrebačka tvrtka koja u Draganiću zbrinjava infektivni medicinski otpad 5. listopada 2009. podnijela je optužni prijedlog protiv bivšeg načelnika općine Draganić. Optužnica ga je teretila za kaznena djela širenja lažnih i uznemirujućih glasina, zloporabu položaja i ovlasti, nesavjesni rad u službi i prijetnje. Početkom prošle godine tadašnji načelnik S. Golub upozoravao je javnost na navodnu štetnost djelovanja Ekologije Maržić po zdravlje mještana. Zbog toga su se lani u veljači i travnju dogodila dva prosvjeda. Prvi je Općinsko poglavarstvo organiziralo na parkiralištu mjesnog kulturnog centra. Na drugom je ispred ulaska u draganićki pogon zagrebačke tvrtke iz pogrebnog vozila Komunalnog društva Draganić simbolično iznesen mrtvački sanduk. Obrana je tvrdila da je prosvjed nastupio spontano, a optužba da ga je organizirao Golub. Direktor Komunalnog društva Mijo Jagatić svjedočio je jučer da je vozilo i mrtvački sanduk naručio načelnik. Međutim, sutkinja Marija Živčić zaključila je da nije bilo izravne Golubove namjere da se Ekologiji Maržić načini šteta, zbog čega nema kaznenog djela. Uvažila je i činjenicu da su se iz tvornice javljali dim i neugodan miris.

– Najveća slabost optužbe je nestručno napisan optužni prijedlog – zaključila je M. Živčić.

Najavljena je žalba na presudu. Stjepan Golub izražava zadovoljstvo.

– Namjera je bila da me se uništi politički, ekonomski i psihički, jer sam imao odlučnosti i snage suprotstaviti se odlaganju opasnog otpada u središtu Draganića. Žalosno je što sadašnje općinske vlasti ne čine ništa da se to spriječi – rekao je nakon presude Golub, inače član SDP-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije