Rasinja

Bivši načelnik općine Rasinja dobio godinu dana uvjetno

belaj
pixsell
29.07.2010.
u 16:20

Organizirao iskapanje šljunka, iako je znao da općina nema dozvole za eksploataciju

RASINJA – Krunoslavu Belaju izrečena je kazna od sedam mjeseci zatvora, godinu dana uvjetno, jer je 2007. godine, kao načelnik općine Rasinja, u Kuzmincu odobrio i organizirao iskopavanje šljunka, iako je znao da Općina nema dozvole.

Bilo je potrebno odobrenje za eksploatacijsko polje od županijske Službe za gospodarstvo, a nije postojala ni rudarska koncesija. Unatoč tome, izvađeno je 4078 kubika šljunka, koji je iskorišten za izradu tamponskog sloja županijske ceste Koledinec - Pustakovec.

Belaj je na raspravi kazao da se ne smatra krivim. Kao obranu naveo je da je Općina od ekološke inspekcije imala rješenje kojim je naložena sanacija divljeg deponija, pa su morali iskopati grabu za smeće, od koje je nastao šljunak. Belaj mora platiti troškove suda od 14.620 kuna. (kj/VLM)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije