Zaglavljena

Bizaran slučaj: Žena je sedam sati bila zarobljena u stijeni, nećete vjerovati što je pokušala dohvatiti

Foto: NSW Ambulance
1/4
22.10.2024.
u 11:43

Žena je šetala s prijateljima, pao joj je mobitel u pukotinu stijene, na kraju je prošla samo s manjim ogrebotinama i modricama

Služba hitne pomoći Novog Južnog Walesa objavila je fotografije 23-godišnje žene koja je pokušala izvući svoj izgubljeni mobitel između gromada u australskoj dolini Hunter.

Na fotografiji se vidi da je žena ostala zaglavljena naglavačke, a u tom je položaju bila sedam sati prije nego što je spašena ranije ovog mjeseca. Mogu se vidjeti samo njezini goli tabani kako vire iz stijene.

Naime, žena je šetala s prijateljima privatnim imanjem u Laguni, seoskom gradu u dolini Hunter oko 120 kilometara od Sydneya, kada joj je ispao mobitel. Ona ga je pokušala dohvatiti, no poskliznula se licem unaprijed u pukotinu od tri metra.

Prema navodima hitne pomoći NSW-a, njezini su je prijatelji sat vremena pokušavali osloboditi, no na kraju su odustali i pozvali pomoć. Incident se dogodio 12. listopada oko 9.30 sati, nakon čega su je spasilačke ekipe pokušavale osloboditi, navela je policija u priopćenju.

Nekoliko teških gromada uklonjeno je kako bi se stvorila sigurna pristupna točka, a zatim su spasioci izgradili okvir za izvođenje.
Korišteno je vitlo za pomicanje kamena od 500 kilograma kako bi se žena oslobodila, a konačno je puštena oko 16.30 sati tog dana.

Ono što je bitno, prošla je samo s manjim ogrebotinama i modricama. Peter Watts iz hitne pomoći za spašavanje NSW-a rekao je da nikada nije vidio nešto slično.

- U mojih 10 godina kao bolničar spasilac nikada se nisam susreo s ovakvim poslom, bio je izazovan, ali nevjerojatno nagrađivan - rekao je Watts. 
Žena, čije ime nije objavljeno, odvedena je u bolnicu na promatranje. Njezin mobitel na kraju svega ostao je zarobljen među stijenama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije