PREVARENA ZA 28.000 EURA

Bjelovarčanka slala novac UN-ovcu i kirurgu iz Turske. Na aerodromu u Zagrebu doznala šokantnu istinu

Zagreb: Aktivnosti u Zra?noj luci Zagreb u špici turisti?ke sezone
Zeljko Lukunic/PIXSELL
11.10.2024.
u 13:10

U ovom slučaju radi se o još jednom primjeru romantične prijevare, upozorava policija

Bjelovarskoj policiji 74-godišnjakinja iz Bjelovara prijavila je prevaru u kojoj je izgubila 28.000 eura nakon što je stupila u kontakt s osobama koje su se predstavljale kao djelatnici UN-a i FBI-a. Ona je prije otprilike godinu dana, točnije od rujna 2023. godine, preko društvene mreže stupila u kontakt s nepoznatom osobom koja joj se predstavila kao djelatnik UN-a na mirovnoj misiji u Afganistanu, gdje je zbog ratnih okolnosti ostao bez novca.

Kako bi mu pomogla, na više bankovnih računa u inozemstvu uplatila je više tisuća eura. Potom ju je preko mobilne aplikacije kontaktirala osoba koja joj je ponudila pomoć da vrati sav svoj novac, ali uz dodatnu novčanu naknadu, pa je i na račun te osobe uplatila značajan novčani iznos. Nakon toga javio joj se i navodni kirurg iz Turske, koji joj je također ponudio pomoć oko vraćanja novca. On joj je obećao da će je spojiti s FBI agencijom.

Uskoro nakon toga putem mobilne aplikacije dobila je poruku od korisnika pod nazivom "FBI Worldwide", gdje je obaviještena da je zbog pomoći u hvatanju prevaranta dobila nagradu od 25.000 dolara i da će joj sav novac koji je do tada uplatila biti vraćen, samo ga treba preuzeti na aerodromu u Zagrebu.

Navodno se obećani novac nalazio pod šifrom u metalnoj kutiji, međutim, prije preuzimanja trebala je uplatiti dodatan novac, što je ona i učinila u više navrata. Kada je nakon provjera utvrdila da ne postoji nikakav paket s novcem koji bi trebala preuzeti, shvatila je da je prevarena za ukupno 28.000 eura koje je uplatila na račune nepoznatih osoba u inozemstvu.

VEZANI ČLANCI:

U ovom slučaju radi se o još jednom primjeru romantične prijevare, upozorava policija, tako da upravo na tim primjerima upozoravamo, posebno osobe starije životne dobi koje su najčešće mete prijevara, da ne nasjedaju na takve modalitete prijevara.

FOTO Zapanjujući prizori: Nebo iznad Hrvatske bilo je prošarano nijansama ružičaste, crvene, ljubičaste...

Zagreb: Aktivnosti u Zra?noj luci Zagreb u špici turisti?ke sezone
1/32

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije