'susret na tromeđi'

Boris Milošević o zabrani izložbe u Sinju: 'Mnogi će aplaudirati, ali ljudski, ovo je pogodak uništa'

Zagreb: Konferencija za medije SDSS-a na temu "Narod kaže - Ako laže koza, ne laže rog"
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
03.09.2024.
u 08:39

"Ovom zabranom grubo se krši Zakon o suzbijanju diskriminacije, ali to nije najgora stvar", istaknuo je Milošević.

Nakon što je sinjski gradonačelnik obustavio održavanje izložbe "Susret na tromeđi" autorice Inije Herenčić, Boris Milošević, član Samostalne srpske demokratske stranke, na svom Facebook profilu zabranu je ocijenio kao narušavanje "međuetničke atmosfere u društvu". 

Naime, izložba se trebala održati u Galeriji Sikirica, a dobila je financijsku potporu Srpskog narodnog vijeća (SNV). Gradonačelnik Sinja Miro Bulj izjavio je kako ne može dopustiti održavanje izložbe koja je financirana od SNV-a. Osim toga, naglasio je kako "mora voditi računa o Domovinskom ratu i drugim ključnim vrijednostima".

Milošević je u objavi napisao kako se ovom zabranom krši Zakon o suzbijanju diskriminacije te kako je ovo ideja i inspiracija budućim zabranama: 

POVEZANI ČLANCI:

"Uništa

U Sinju zabranjena izložba o običajima Srba u Hrvatskoj.
Ovom zabranom grubo se krši Zakon o suzbijanju diskriminacije, ali to nije najgora stvar. Zabrana je odjeknula, čime se dalje narušava meðuetnička atmosfera u društvu i daje ideja i inspiracija daljnjim zabranama. Mnogi će aplaudirati, ali ljudski, ovo je pogodak uništa." 

>> FOTOGALERIJA Pitali smo umjetnu inteligenciju kako će hrvatski gradovi izgledati za 100 godina. Rezultati su fascinantni

Zagreb: Konferencija za medije SDSS-a na temu "Narod kaže - Ako laže koza, ne laže rog"
1/13

 

Komentara 18

MM
MMarko657
08:45 03.09.2024.

Podsvijest je grda stvar, ja sam kraj prvog odlomka naprvu pročitao: "...zabranu ocijenio kao narušavanje "međučetničke atmosfere u društvu"."

JF
Jure_Francetić
09:49 03.09.2024.

Kaže bradati mladić, tematika izložbe je o srpskim običajima u Hrvatskoj, koliko se ja sjećam srbi imaju običaj klanja Hrvata na njihovim vlastitim ognjištima !

ŠI
Šime
09:16 03.09.2024.

Miloševiću,pođite od sebe i SNV-a pa kažite gdje su zakopani pobijeni Vukovarci,ako Vi ne znate zamolite Draganu Jeckov i njezina muža da Vam pomognu oni to sigurno najbolje znaju kao domaći stanovnici za vrijeme okupacije Vukovara od Vaših pripadnika,a puno bi pomogao i Pupovac da se konačno izjasni kako j stradao i gdje su mu kosti dr.Šreter.Vaši sunarodnici su počeli rat i bilo bi dobro da konačno doprinesu da se završi.Kad se SNV i Novosti počnu tako ponašationda će Bulj i drugi prvi krenuti organizirati tu izložbu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije