SURADNJA

Bosna i Hercegovina želi zone nalik na varaždinsku

vitez
PRESNIMIO Izak Vrtarić / VLM
11.02.2011.
u 14:01

I Varaždin tu ima interesa jer bi gradske institucije postale suradnik i savjetnik bosanskohercegovačkim partnerima

U Federaciji Bosne i Hercegovine žele primijeniti varaždinska iskustva u osnivanju slobodnih zona. Dogradonačelnik Slobodan Mikac posjetio je Vitez, gdje se sastao s gradonačelnikom Vladom Alilovićem te predstavnicima najvećih tvrtki u toj regiji. Osim o gospodarskoj suradnji, Vitežani žele pomoć u osnivanju i izgradnji svoje poduzetničke zone, na iskustvima Slobodne zone Varaždin. Zanima ih i kako se stvaraju tehnološki park i razvojna agencija.

I Varaždin tu vidi interes jer bi njegove institucije mogle postati suradnik i savjetnik bosanskohercegovačkim partnerima, a sve skupa pratila bi (novčano) Europska unija.  

Da Vitez nije jedini, potvrđeno je poslije na sastanku u Sarajevu. Mikac se našao s Valentinom Inzkom, visokim predstavnikom EU u BiH, te Mahirom Hadžiahmetovićem, predsjednikom Vanjskotrgovinske komore BiH.

– Govorili smo o korištenju varaždinskih iskustava pri podizanju pet do šest slobodnih gospodarskih zona na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine – izjavio je Mikac. Valentin Inzko najavio je dolazak u Varaždin kako bi još čvršće povezao varaždinske i BiH institucije i gospodarstvenike. S druge strane, naša gospodarska komora uskoro će organizirati radni posjet zainteresiranih varaždinskih gospodarstvenika Općini Vitez.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije