biskupi

Bozanić na čelu europske komisije za migrante

Josip Bozanić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
02.11.2015.
u 20:55

Zadatak je Europe da bez licemjerja pomaže riješiti sukobe i siromaštvo koji se nalaze na njezinim granicama, smatra Bozanić

        Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić između svih europskih biskupa zadužen je za migrante, odnosno na čelu je Komisije za pastoral migranata Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE).

Na pitanje o strategiji europskih biskupa i Katoličke crkve u Europi prema golemom valu migranata iz ureda kardinala Bozanića uputili su nas na sjednicu spomenute komisije u lipnju 2015. u Litvi, gdje je kardinal Bozanić rekao kako “ne smijemo prestati podsjećati naše direktore i vođe da je upravo na političarima odgovornost pronaći rješenja koja omogućuju prihvat ljudi, kao što je i zadatak Europe da nesebično i bez licemjerja pomaže riješiti sukobe i siromaštvo koji se nalaze na njezinim granicama”.

– Svi koji trpe rat upozoravaju nas na zlo koje je uzrok patnja svih koji su prognani, oni bude savjesti svih koji u sebičnosti ne mare za tuđe živote, za njihove domove, koji se koriste prodajom oružja i šireći svoj utjecaj i vlast vide samo sebe – rekao je kardinal Bozanić o migrantima i na nedavnom zavjetnom hodočašću Zagrepčana u Mariju Bistricu.    

>>  Kardinal Bozanić: živimo u zajedništvu s onima na drugoj obali života

Komentara 30

NE
Nepobjedivi
22:00 02.11.2015.

Znači ništa od ograde na granici.

BA
bakulušić
21:45 02.11.2015.

spoter, sve što si rekao, rekao si - krivo. Hrvatski narod je moralna vertikala u Europi, hrvatska mladost je prekrasna, ne razvodi se toliko brakova koliko kažeš a Crkva ne vodi ni državnu ni "svjetsku" politiku. Državnu politiku vode oni koji će uskoro prestati voditi politiku a mi se nadamo da će doći mudri i sposobni koji će to znati raditi. Prošao je hrvatski brod i Scile i Haribde i čeka ga široko more i sigurne luke. Bog nas vodi! I voli!

Avatar Oluja95
Oluja95
21:35 02.11.2015.

Besposlen pop i jarice krsti! Ostavi se corava posla i vodi brigu o svome stadu, zar ne vidis da je okruzeno vukovima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije