OGLASIO SE MINISTAR

Božinović o načelniku iz Splita: Prije više godina njegov drugi sin uzeo je ključeve službenog auta i imao prometnu

Zagreb: Davor Božinović obišao je  Laboratorij Sektora za eksplozivne atmosfere Ravnateljstva civilne zaštite
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
07.04.2024.
u 13:28

"Znamo da se dogodio incident, tučnjava mladih ljudi. Policija je odmah izašla na mjesto događaja, počela sa izvidima", naveo je Božinović

Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić podnio je neopozivu ostavku s obzirom na to da je jedan od njegovih sinova sudjelovao u ozljeđivanju mladića u noći s petka na subotu. Na slučaj se danas osvrnuo ministar Davor Božinović koji je prihvatio Marendićevu ostavku. 

"Znamo da se dogodio incident, tučnjava mladih ljudi. Policija je odmah izašla na mjesto događaja, počela sa izvidima. Međutim, službenici su shvatili da je jedan od počinitelja sin načelnika PU. U tom trenutku automatski se izvješćuje Ravnateljstvo policije koje je, u skladu s praksom koja postoji, odredilo da službenici iz druge policijske uprave nastave izvide. Kada se potvrdila informacija da se među počiniteljima nalazi i sin načelnika, ta je informacija došla do njega i on je povukao, po meni, jedini mogući moralno utemeljeni potez", kazao je Božinović. 

"Zbog svega onoga što radimo kao policijski sustav i u rješavanju kaznenih djela, prevenciji borbe protiv nasilja, činjenica da je to učinila osoba s kojom je načelnik u najbližem srodstvu navela ga je na ispravan zaključak da je njegovo zadržavanje na mjestu načelnika postalo neodrživo", dodao je Božinović te dodao kako je prihvatio njegovu ostavku. Istraživanje slučaja se, kako ističe ministar, nastavlja. 

VEZANI ČLANCI:

"Ovo nije prvi put, znamo što se dogodilo prije više godina. To je isto bila situacija s drugim sinom načelnika Marendića koji je uzeo ključ od službenog automobila i doživio prometnu nezgodu. Tada je načelnik podnio ostavku koju sam prihvatio. Kada je došlo vrijeme da se raspiše natječaj, on se javio i nitko nije mogao pretpostaviti da se nešto slično može dogoditi. Ovo što se dogodilo je situacija po kojoj načelnik uprave ni po čemu nije odgovoran. To je uradio njegov sin", ističe ministar te tvrdi: "Njegov kredibilitet je, nažalost, narušen". Božinović je, također, izrazio podršku roditeljima mladića koji je nastradao. 

Policijska uprava splitsko-dalmatinska jučer je, naime, izvijestila kako je oko 3.30 sati zaprimljena dojava da u ulici Put Supavla u Splitu ispred kluba leži muškarac koji je najvjerojatnije ozlijeđen. Prevezen je na pružanje liječničke pomoći, zadržan je u bolnici i utvrđeno je da je zadobio teške tjelesne ozljede. Dr. Josip Krnić, pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Split, otkrio je ranije danas kako je ozlijeđeni 23-godišnjak još uvijek u životnoj opasnosti

GALERIJA Kaos na Poljudu: Huligani upali na teren pa bacali sjedalice i sukobili se s policijom

Zagreb: Davor Božinović obišao je  Laboratorij Sektora za eksplozivne atmosfere Ravnateljstva civilne zaštite
1/18

Komentara 6

Avatar Aurel
Aurel
18:03 07.04.2024.

a koliko je dobio taj drugi sin za OTUĐENJE SLUŽBENOG AUTA i razbijanje istog? pa evo... točno NULA GODINA... NULA DANA...

IC
ICCO
14:04 07.04.2024.

Gosp.Marendić ima više časti i poštenja nego cijela AP Vlada s njim na čelu kolone.

LO
Lojzek1967
18:46 07.04.2024.

Auuu. Pa ovdje je zakazala AP ljestvica....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije