PRIJEDLOG ZA IMENOVANJE

Branku Borkoviću počasni čin general pukovnika HV-a

Zagreb: Predsjednik Milanović uručio odlikovanja braniteljima Domovinskog rata na svečanom prijemu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
19.09.2024.
u 11:57

Prijedlog se odnosi radi njegovog učešća i ogromnog doprinosa u stvaranju Hrvatske u periodu 1991.-1996.

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara 2003. godine na izvanrednom sastanku donijela je jednoglasnu odluku da upiti prijedlog predsjedniku RH i vrhovnom zapovjedniku oružanih snaga Hrvatske Zoranu Milanoviću da se Branku Borkoviću dodijeli počasni čin general pukovnik HV-a.

Prijedlog se odnosi radi njegovog učešća i ogromnog doprinosa u stvaranju Hrvatske u periodu 1991.-1996. Borković je tijekom obrane Vukovara bio poznat i po ratnom nadimku Mladi jastreb, a obnašao je i dužnost ratnog zapovjednika 204. Vukovarske brigade kao i zapovjednika obrane bivše općine Vukovar.  

GALERIJA Nik Titanik izložio karikature slavnih Hrvata: Milanović se nije prestao smijati, a kada je ugledao sebe...

Zagreb: Predsjednik Milanović uručio odlikovanja braniteljima Domovinskog rata na svečanom prijemu
1/64

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije