POSLOVANJE S DRŽAVNIM TVRTKAMA?

Brat ministra Butkovića odbacio optužbe: Žao mi je što se Milanović skriva iza imuniteta

Zagreb: Dolazak članova na sjednicu šireg Predsjedništva HDZ-a
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
Autori: vecernji.hr, Hina
22.03.2024.
u 15:12

To se sve lako provjeri, nema nikakvih poslova s tvrtkama koje su u vlasništvu države ili na poslovima za koje je država raspisala natječaj, da bi netko bio izvoditelj kojeg ne vidite. Gdje god se koristi javni ili europski novac toga nema. To je laž", rekao je Butković

Predsjednik Zoran Milanović optužio je Benjamina Butkovića, brata ministara mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, da je nabavio kamione nakon što mu je brat postao ministrom i počeo poslovati s državnim tvrtkama kao podizvođać. I ministar i njegov brat su odbacili te optužbe.

“Gospodin Zoran Milanović svjesno iznosi neistine i širi netočne i neprovjerene informacije. Tvrtka koja je osnovana 2014. godine ne ostvaruje nikakve prihode od državnih tvrtki ili drugih pravnih osoba kojima je osnivač država”, rekao je Benjamin Butković za N1 i dodao: “Tvrtka ne sudjeluje kao izvođač, niti kao podizvođač niti na bilo koji drugi način u izvedbi radova na projektima ili investicijama financiranim od strane države ili javnim novcem. Žao mi je što se gospodin Milanović skriva iza imuniteta jer bih vrlo rado zatražio sudsku zadovoljštinu zbog iznesenih kleveta.”

Podsjećamo, sve je krenulo nakon što je predsjednik Milanović objavio na Facebooku fotografiju premijera Andreja Plenkovića s Miloradom Dodikom, istovremeno postavljajući pitanje upućeno Olegu Butkoviću. "Olegu Butkoviću, kako napreduje posao tvoga brata s kamionima?! Je li u poslovima s Hrvatskim cestama ili u izgradnji mosta prema Banjoj Luci?", napisao je u objavi Milanović.

'Neka pošalju upit državnim tvrtkama'

Ministar Butković opovrgnuo je u petak Milanovićeve optužbe o poslovanju njegova brata s državnim tvrtkama, ustvrdivši da se radi o lažima, i poručio da ga se to više ne pita.  "To se sve lako provjeri, nema nikakvih poslova s tvrtkama koje su u vlasništvu države ili na poslovima za koje je država raspisala natječaj, da bi netko bio izvoditelj kojeg ne vidite. Gdje god se koristi javni ili europski novac toga nema. To je laž", rekao je Butković novinarima tijekom obilaska gradilišta u Puli.

Naglasio je kako on to sebi nikada ne bi dozvolio, a ako javnost želi provjeriti što je istina neka pošalju upit državnim tvrtkama. "Nema poslova s državnim tvrtkama ni posredno niti direktno, to ne postoji", ustvrdio je Butković. Naglasio je da više neće odgovarati na prozivke "bekrija i likova" poput Milanovića i poručio novinarima da ga to više ne pitaju.

FOTO Milanovićev život u slikama - od malih nogu do političke karijere

Zagreb: Dolazak članova na sjednicu šireg Predsjedništva HDZ-a
1/42

 

Komentara 6

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
16:31 22.03.2024.

Trebalo je tri dana da smisli demantij! Indikativno.

BU
burza
17:00 23.03.2024.

Laz je bacena sto drugo ocekivati od milanovica ali nema odgovora o putovanjima helikopterom u Rijeku

JA
Jatiser
13:14 23.03.2024.

Naravno da ništa ne namještate nikome Butko. Već je sve toliko uhodanom da ide ko po loju... A Plenkošenko vas štiti dimnim zavjesama. No mislim da ćete svi uskoro iza rešetaka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije