Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLOKADA U PREGOVORIMA?

Brnabić o rezoluciji o Jasenovcu: 'Nevjerojatno je da Hrvatska prijeti Crnoj Gori na putu u EU'

Beograd: Srpski političari glasali na lokalnim izborima
Foto: L.L.
1/3
01.07.2024.
u 10:21

Brnabić je poručila kako će biti zanimljivo vidjeti hoće li Crna Gora doista biti blokirana u pregovorima, dodajući kako ''će vidjeti na koje se europske vrijednosti pozivaju

Predsjednica Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić komentirala je rezoluciju o Jasenovcu koju je usvojila Crna Gora, kao reakcija na usvajanje rezolucije o Srebrenici. Hrvatska diplomacija žustro je reagirala na ovaj potez Crne Gore, pa se i predsjednik Zoran Milanović obratio crnogorskom kolegi Jakovu Milanoviću, navodeći da se radi o ''štetnom aktu''. 

Brnabić je za TV Pink jučer kazala kako je ''nevjerojatno što Hrvatska prijeti Crnoj Gori na europskom putu zbog rezolucije o Jasenovcu''. Poručila je kako će biti zanimljivo vidjeti hoće li Crna Gora doista biti blokirana u pregovorima, dodajući kako ''će vidjeti na koje se europske vrijednosti pozivaju'', prenosi Kurir.rs. 

- Reakcija dužnosnika iz Hrvatske mi je izuzetno tužna, ali i zanimljiva. Odjednom je to neprijateljski čin prema Hrvatskoj, a nisu tako mislili dok su bili susponzori rezolucije o Srebrenici - objasnila je Brnabić, pa dodala kako u blizini Jasenovca još i dalje stoji tabla ''Za dom spremni''. 

Kako je kazala, ''Srbija mora uložiti dodatne napore kako bi se prijatelji iz Europe upoznati s genocidom nad srpskim narodom koji se dogodio u NDH''. Inače, zastupnici u crnogorskom parlamentu usvojili su u petak Rezoluciju o genocidu u logorima Jasenovac, Dachau i Mauthausen, glasovima 41 zastupnika vladajuće koalicije. Jedan zastupnik vladajućih bio je protiv dok oporba i nekoliko zastupnika vlasti nisu prisustvovali glasanju jer smatraju da na ovaj način službeni Beograd zloupotrebljava svoj utjecaj u Crnoj Gori.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Pogledajte plamenu buktinju: Izgorjela skupocjena jahta

Komentara 21

Avatar ćaćasenevraća
ćaćasenevraća
10:33 01.07.2024.

Je li ovaj Brnabić iz Crne Gore ili sa Krka ?? Što se on miješa u odnose HR i Crne gore ?? Ma mrš !!

BJ
bjmaro
10:41 01.07.2024.

Ovaj Brnabić opet prijeti Hrvatskoj . Stvarno imamo “Susjede iz pakla”. Stoljećima isto

LA
Latigo
10:43 01.07.2024.

Ni baba ni deda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije