Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON SPORNE ODLUKE

Milanović razgovarao s predsjednikom Crne Gore: 'Rezolucija o Jasenovcu je štetan dnevnopolitički akt'

Zoran Milanović
Foto: screenshot/Facebook
1/3
29.06.2024.
u 15:49

Predsjednik Milanović smatra kako europska Crna Gora mora pronaći snage voditi državnu politiku u svom interesu.

Predsjednik Zoran Milanović razgovarao je u subotu telefonski s predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem te je poručio da je rezolucija o Jasenovcu, koju je dan ranije prihvatila Skupština Crne Gore,  štetan dnevnopolitički akt, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

"Predsjednik Milanović prenio je predsjedniku Milatoviću svoj stav kako je spomenuta rezolucija štetan dnevnopolitički akt koji nepotrebno opterećuje odnose dviju država te kako je potrebno nastaviti graditi dobrosusjedske odnose dviju država kako bi se izbjegle neželjene posljedice donošenja spomenute rezolucije", navodi se u priopćenju i dodaje da je Hrvatska do sada podržavala Crnu Goru u pristupnim pregovorima uvjerena kako ta država istinski želi osigurati svoje mjesto u Europskoj uniji.

Predsjednik Milanović smatra da europska Crna Gora mora pronaći snage voditi državnu politiku u svom interesu, dodaje se u priopćenju. Za rezoluciju je glasao vladajući blok odnosno od ukupno 81 zastupnika njih gotovo polovica nije bila u crnogorskom parlamentu na glasanju. Oporbeni zastupnici napustili su dvoranu i nisu sudjelovali u izglasavanju rezolucije jer smatraju da na taj način službeni Beograd zloupotrebljava svoj utjecaj u Crnoj Gori.

Crnogorske vlasti u posljednji su trenutak u rezoluciju dodale i logore Dachau i Mauthausen. Rezoluciju je u crnogorskom parlamentu podržala većina zastupnika "Pokreta Europa Sad" premijera Milojka Spajića, prosrpske desnice predsjednika parlamenta Andrije Mandića, umjereno prosrpske Socijalističke narodne stranke (SNP) i Demokrata Alekse Bečića. 

Premijer Andrej Plenković je u izjavi novinarima na marginama Dubrovnik foruma kazao u subotu kako je rezolucija koju je skupština Crne Gore donijela u petak „odraz namjera” koje nisu ni dobrosusjedske ni partnerske. 

Komentara 58

NE
Neretva93
16:09 29.06.2024.

Hrvatska je osudila taj režim (NDH) i nije njena nasljednica što znači da bi Hrvatska trebala sve to prosijati kroz sito i rašeto i sa istinom i činjenicama izići u javnost.A ja za početak ukinuo SPC jer je ona svega ovoga pokretač!

SA
sanikol
16:47 29.06.2024.

Crnogorski predsjednik u razgovoru s Milanovićem samo je potvrdio da je u Jasenovcu bio genocid a naš vrli predsjednik je rekao da treba čuvati dobrosusjedske odnose. Trebao je reći: ukrali ste nam jedrenjak "Jadran" a sada i falsificirate povijest. Ovoo vam je posljednje. EU će te vidjete nikad a možda niti onda. Platiti će te ratnu odštetu za rušanje Dubrovnika i ratne zločine koje ste napravili u Konavlima. Gadovi jedni, bez pašoća nećete niti moći proći kroz Hrvatsku.

DA
damascus
16:25 29.06.2024.

Obrisan mi je komentar jer sam naribao predsjednika: Kulturno. Jer se gura gdje mu nije mjesto. To je stvar vlade a ne jade koji nema nikakve ingerencije osim da pokupi neki bonbonbčić od naivnih. Inače skupljam sve žute i crvene kartone i dogovorio sa sa odvjetnikom da podnesem tužbu zbog arbitrarnosti i djelovanja admina VL koji rade u interesu druge države preko Drine a sve će biti i na društvenim mrežama. Ajde lupite sada crvenom karton braćo s istoka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije