Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG REZOLUCIJE

Brnabić oplela po Hrvatskoj zbog Jasenovca, Butković joj odgovorio: 'U sebi se žudiš provozati gliserom oko Krka...'

Prelog: Ministar Butković obišao radove na projektu izgradnje obilaznice
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
01.07.2024.
u 12:50

Brnabić je još 2010. bila snimljena kako nedopušteno glisira na otoku Krku, gdje je ranije provodila svoja ljeta jer je njen djed bio s otoka

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković oglasio se na društvenim mrežama nakon što je predsjednica Narodne Skupštine Republike Srbije Ana Brnabić komentirala rezoluciju o Jasenovcu koju je usvojila Crna Gora. Brnabić je, naime, oplela po Hrvatskoj koja je odmah odgovorila na tu rezoluciju, dok je Andrej Plenković poručio kako se radi o ''instrumentalizaciji jedne države u regiji''. 

Brnabić je za TV Pink jučer kazala kako je ''nevjerojatno što Hrvatska prijeti Crnoj Gori na europskom putu zbog rezolucije o Jasenovcu''. Poručila je kako će biti zanimljivo vidjeti hoće li Crna Gora doista biti blokirana u pregovorima, dodajući kako ''će vidjeti na koje se europske vrijednosti pozivaju''.

– Reakcija dužnosnika iz Hrvatske mi je izuzetno tužna, ali i zanimljiva. Odjednom je to neprijateljski čin prema Hrvatskoj, a nisu tako mislili dok su bili susponzori rezolucije o Srebrenici – objasnila je Brnabić. Na ovaj javni nastup Brnabić ubrzo je stigao odgovor i hrvatske strane, točnije Butkovića. 

"Ono kad stalno moraš dokazivati jest da si ono što nisi, a u sebi žudiš da se provozaš gliserom oko Krka", napisao je kratko na Facebooku, referirajući se na korijene Brnabić koji sežu upravo na otok Krk. Ona je još 2010. bila snimljena kako nedozvoljeno glisira na otoku. Naime, pomorska policija bila je u uobičajenoj kontroli plovidbe kada je uhvatila Brnabić kako glisira na manje od 300 metara od obale, zbog čega se pokušala opravdati. Samo nekoliko godina nakon toga Brnabić je ipak prestala ljetovati u Hrvatskoj, unatoč imovini koju je naslijedila u Staroj Baškoj od djeda po ocu Antona Brnabića.  

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Uspješna morska obuka pripadnika Središta za razvoj vođa "Marko Babić"

Komentara 15

PR
prajdali100
13:23 01.07.2024.

Evo i ono se oglasilo ! Uvijek je poturica bio gori od turčina.

B2
bordon 2
13:19 01.07.2024.

Brnabić oplela...... Što je oplela?

Avatar Platonix
Platonix
14:20 01.07.2024.

gosn Burnabitch ne može do Krka, pa ko te krka🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije