odobrena pomoć

Bundestag prekida godišnji zbog Grčke

Bundestag
Foto: Reuters/PIXSELL
16.08.2015.
u 08:00

MMF poziva na otpis dijela duga Grčkoj, no eurozona se tome protivi

Nakon što su ministri financija eurozone dali zeleno svjetlo za zajam Grčkoj od 86 milijardi eura, slična se odluka očekuje i od parlamenata svake od članica. Zastupnici njemačkog Bundestaga prekinut će godišnji da bi na izvanrednoj sjednici u srijedu glasali o planu, a u četvrtak bi u Atenu trebalo stići prvih 13 milijardi eura.

Prije nego što u listopadu provjeri provodi li Grčka dogovorene mjere, eurozona će u prvoj tranši isplatiti 26 milijardi eura. Sporazum je prihvatio i grčki parlament, i to uglavnom zahvaljujući glasovima oporbe, a zbog kritika koje stižu iz njegove stranke Tsipras bi sljedeći tjedan mogao tražiti glasanje o povjerenju njegovoj vladi.

Ostala je nejasna uloga MMF-a u spašavanju Grčke jer MMF poziva na otpis dijela duga Grčkoj, no eurozona se tome protivi, dobrim dijelom zbog kritika domaće javnosti.

>> Grčka dogovorila novi paket pomoći od 86 milijardi eura

>> Atena se prvi put usudila rezati i vojsci – ostaje bez 500 milijuna eura

Komentara 4

Avatar dmitarX
dmitarX
09:13 16.08.2015.

Prekidaju godišnji da bi ovi nastavili s godišnjim..

Avatar nekakav
nekakav
07:00 17.08.2015.

nikad se nijemcima nije smjelo oprostiti dugovanja. eto što je svijet napravio, stvorio zvijer. bez brige, ako su nijemcima dvaput dugovi oprošteni, a manji dio jako olabavljen, doći će oni i treći put u situaciju da će i njih opetet trebati spašavati. sve se pamti i bude se računalo jednom. ja jedino ne kužim grke. zaštp jednostavno ne priznaju taj dug, vele da su ga zapadne zemlje same stvorile davajući mito grčkim političarima, i da narod grčke ne može biti talac tuđih dugova? grčka ima priliku zatresti svijet, i to tamo gdje je najslabiji sada. trebali su se bolje kockati. imaju najjače karte, a ne mogu izgubiti ništa što već nisu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije