BIT ĆE MANJE ZARAŽENIH

Capak otkrio hoće li građani u nadolazećoj sezoni moći ići na skijanje

Krunoslav Capak
Foto: Admir Buljubasic/PIXSELL
02.09.2020.
u 21:39

Ja mislim da epidemiološka situacija, kakva je trenutna i kakva će biti kad počne sezona skijanja, neće dopuštati takve izlete i takve odlaske, kaže Capak

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak najavio je da bi broj novooboljelih već krajem mjeseca u Hrvatskoj mogao znatno pasti.

– Na temelju ulaznih podataka o broju oboljelih i ostalih parametara računa se kakva bi krivulja trebala izgledati, kad nas očekuje plato, a kad dolazi silazni dio krivulje – pojasnio je Capak za Dnevnik Nove TV.

– Upotrebom jednog takvog modela došli smo do zaključka da bi sredinom devetog mjeseca se s platoa brojke trebale početi spuštati prema dolje. Također, pažljivo pratimo sve načine. Prošli tjedan smo u ponedjeljak, utorak i srijedu imali više od 700 oboljelih, sad ovaj tjedan u iste dane imamo 610. I to pokazuje lagani trend pada. Nadamo se da će nove mjere koje smo aplicirati i koje su predložili lokalni stožeri uroditi plodom i da će nam brojke početi padati – kazao je.

Otkrio je i hoće li građani ove godine moći na skijanje.

– Ja mislim da epidemiološka situacija, kakva je trenutna i kakva će biti kad počne sezona skijanja, neće dopuštati takve izlete i takve odlaske. Što se mene osobno tiče, ako ću ići na skijanje, onda ću ići u Slovačku koja ima bolju incidenciju nego Austrija – rekao je.

Ključne riječi

Komentara 18

KO
Kokoiduhovi
07:47 03.09.2020.

Tko nakon ove ekonomske propasti, smanjenja prihoda, gubitaka posla, bolešćure, mjera...skupi lovu za skijanje...samo neka ide. Pri povratku svi u karantenu na barem 15 dana. I sve 5.

MA
Mamanac31
09:00 03.09.2020.

Malo će tko sebi ovu godinu priuštiti skijanje u A, jer su se i Austrijanci nefino nakon Ischgla prema našem turizmu odnosili...I oni koji su imali kakvu-takvu zaradu u ovoj sezoni, čuvat će svoj pinez. Ali misli li gospon Capak na našu vojsku sezonaca koji rade na austrijskim i bavarskim skijalištima da bi spajao kraj s krajem?

EL
EldersWisdom
21:45 02.09.2020.

Obavezna samoizolacija od barem mjesec dana i to neplaceno, za sve koji odu na skijanje u Austriju ili Sloveniju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije