Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Građane poziva na cijepljenje

Capakova zamjenica upozorila: 'Ako ne bude bar 80 posto imuniziranih, najesen četvrti val'

Zagreb:  Sveučilišta u Zagrebu o postupanju u vezi s koronavirusom
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
24.06.2021.
u 09:49

Pozivamo sve građane sada, kad su otvoreni punktovi za cijepljenje bez najave u svim županijama a u Zagrebu od sljedećeg tjedna, da se jave na cijepljenje, rekla je Pavić Šimetin

Moramo smišljati kako doći do ljudi, ondje gdje žive, gdje rade ili gdje se okupljaju iz nekih drugih razloga, jer jedan veliki dio ljudi koji nije protivnik cijepljenja jednostavno nema dovoljno volje napraviti predradnje da bi se otišao cijepiti, rekla je zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin u Studiju 4 HTV-a, komentirajući aktualnu situaciju u kojoj je sve manje onih koji dolaze na cijepljenje.

"Pozivamo sve građane sada, kad su otvoreni punktovi za cijepljenje bez najave u svim županijama, a u u Zagrebu od sljedećeg tjedna, da se jave na cijepljenje", rekla je Pavić Šimetin navodeći kako se sada dnevno utroši oko 30 tisuća doza, ali riječ je o docjepljivanju drugom dozom, dok je manji broj onih koji se cijepe prvom dozom.

"Nama je najveći izazov cijepljenje u manjim sredinama, osobito kad je riječ o osobama iznad 65 godina. Gdje god pogledamo, jedna trećina nije cijepljena. Prema tome, moramo se posebno njima posvetiti. Autobusi za cijepljenje koji dolaze do ljudi dobar su primjer da se dođe u takve zajednice", rekla je Pavić Šimetin.

"Mora nam biti jasno, ako ne bude bar 80 posto imuniziranih, s obzirom na delta soj koji ulazi i u Hrvatsku i njegovu veliku zaraznost, čak i pet puta veću od originalnog, wuhanskog soja, da najesen opet možemo očekivati širenje zaraze, četvrti val", upozorila je Ivana Pavić Šimetin.

Video: Rezultati istraživanja: Pfizer i AstraZeneca učinkoviti protiv indijskog soja

Komentara 25

Avatar neidemdalje
neidemdalje
09:54 24.06.2021.

što ste cijepili , cijepili ste sad možete umjesto 50000 doza pokloniti 500000 doza ...

JO
jorgen
10:14 24.06.2021.

Aha, sad je već 80% , do jeseni ćete tražiti 100% + obavezno cijepljenje svakih 6 mjeseci!

Avatar GeniKameni
GeniKameni
10:15 24.06.2021.

"Ako ne bude bar 80 posto imuniziranih, najesen četvrti val"!!! Ovo zvuci kao mafijaska prijetnja... ako mafijaski kumovi ne prodaju ovcama sve otrove koje su proizveli, oni ce nas terorizirati sve dok ne popustimo... A najveca smrtnost je u zemljamna sa najvecom procijepljenoscu, sto onda oni perfidno koriste da bi pumpali statistiku smrtnosti od slavnog virusa. Prije ce globalna revolucija izbiti i vase glupe glave ce se zakotrljati nego sto ce te vi potrovati 80% ljudi... motherfuckers!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije