Žrtve poplava

Caritas će poplavljenim mjestima pomoći i organiziranjem kampa u Gunji

Gunja,poplava
Goran Ferbežar/PIXSELL
14.07.2014.
u 11:21

Trenutno u svojim skladištima Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije raspolaže s 80 tona hrane, 89 kubika vode, 87 tona odjeće i obuće, 28 tona higijenskih potrepština...

Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije organizira od 20. srpnja do 10. kolovoza ljetni kamp za mlade u Gunji gdje će u skupinama od 50 volontera po tjedan dana pomagati mještanima sela županjske Posavine pogođenim poplavom, u uklanjanja posljedica katastrofalne poplave. Troškove boravka volontera u kampu, sredstva i alat za rad snosi Caritas koji poziva da se za kamp prijave mladi od 18 do 32 godine starosti jer ih očekuje težak posao. Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije i Ministarstvo socijalne politike i mladih dogovorili su suradnju tako što će Caritas osiguravati tri obroka i pitku vodu za stradalnike iz poplavljenih područja smještenih u hostelu u Borovom Naselju gdje je trenutno 144 osoba.

Također pregovaraju s Ministarstvom socijalne politike i mladih kako bi Caritas osigurao hranu i ostale potrepštine za 160 stanovnika smještenih u privremenim kontejnerskim naseljima u Gunji i Račinovcima.

Trenutno u svojim skladištima Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije raspolaže s 80 tona hrane, 89 kubika vode, 87 tona odjeće i obuće, 28 tona higijenskih potrepština, a doniran je i raznovrsni namještaj, sijeno, građevinski materijal, alati i drugi oblici materijalne pomoći, od kojih je dio već usmjeren u poplavljena područja u Hrvatskoj i BiH. Caritas je prikupio i preko 8 milijuna kuna pomoći za poplavljene.

>> Prvih 30 obitelji uselilo u kontejnere u Gunji

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar fijolica
fijolica
11:49 14.07.2014.

Bravo Caritas, i bravo Večernji što ste dali na svjetlost dana.

KA
kafka
11:25 14.07.2014.

Hvale vrijedna akcija Caritasa.!

OB
Objektivno...
13:58 14.07.2014.

A zašto tri punoljetne osobe iz Gunje ne osnuju Općinsko društvo Crvenog križa u Gunji? Pa da vide s kojim problemima će se susretsti... Iako bi tu trebalo biti rutinsko registriranje nove udruge, vidjet ćete kako će vam neke nevidljive sile to učiniti gotovo nemogućim!? Nekome iz sjene odgovara da se broj društava Crvenog križa ne povećava, iako je logično da ih bude što više, kaj ne? Netko želi zadržati postojeći broj i određeni monopol na općinske i gradske proračune. nakon 1.10.2014. kada stupi na snagu novi Zakon o udrugama bit će potrebna suglasnost ovih iz nacionalnog Crvenog križa u zagrebu. Da tada to prema postojećem Zakonu o udrugama nije potrebno!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije