PETICIJA Mještani ne žele obradu smeća blizu kuća

Čehoku 1508 potpisa protiv smeća u Kućanu

30.12.2008.
u 16:33

Mještani triju Kućana (Gornji, Donji i Marof) te Zbelave danas su u pisarnicu gradske vijećnice donijeli “Peticiju protiv odabira lokacije za gradnju postrojenja za obradu otpada i palionicu svih vrsta otpada”. Potpisalo ju je 1508 mještana s pravom glasa.

– Građani se protive načinu odabira nove lokacije za palionicu, odnosno odlagalište otpada. To je napravljeno bez sudjelovanja javnosti i bez stručnih mišljenja. Ova peticija samo je prvi korak i nećemo odustati od toga da zaštitimo svoja prava na zdrav život – rekao je u predvorju vijećnice Vlado Vlašić, jedan od četvorice koji je donio peticiju (svaki mjesni odbor predstavljao je jedan građanin).

– Bojim se za svoje zdravlje, kao i svi ovi ljudi koji su potpisali peticiju. U nekoliko godina nije ništa napravljeno na zbrinjavanju otpada, da bi se sad, u deset dana, izašlo s rješenjem o kojem nitko nije ništa znao. Imamo pravo sumnjati u dobronamjernost ovoga – kaže Vlašić.

Nakon što su građani otišli iz vijećnice, peticiju je komentirao i gradonačelnik Ivan Čehok.

– Najenergičnije opovrgavam da je bilo što u ovoj peticiji istina. Mi nismo donijeli odluku ni o palionici, ni o otpadu iz drugih dijelova županije, ni o opasnom otpadu, ni o deponiranju. Potpisali smo samo ugovor o mehaničko-biološkoj oporabi otpada.

Mi nismo mogli pitati građane jer Brezje, odnosno ta lokacija, apsolutno nema nikakve veze s Kućanom. Ne mogu ja pitati građane mjesnog odbora koji uopće nisu vezani uz tu lokaciju. Prije bih onda trebao pitati građane u nekim drugim dijelovima grada – kaže gradonačelnik Čehok.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije