svinjska gripa

Cjepivo Arepanrix izaziva ozbiljne alergijske reakcije

cjepivo
Dalibor Urukalović / Pixsell
25.11.2009.
u 08:46

Svjetska zdravstvena organizacija upozorila je kako je u Kanadi zabilježeno nekoliko slučajeva anafilaktičkog šoka kod ljudi koji su cijepljeni cjepivom tvrtke GlaxoSmithKline.

U Kanadi je nedavno registriran određeni broj ozbiljnih alergijskih reakcija na cjepivo protiv svinjske gripe koje je proizvela farmaceutska tvrtka GlaxoSmithKline, priopćila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Prema agenciji AFP šest osoba koje su primile cjepivo doživjele su anafilaktički šok koji uzrokuje probleme s disanjem, pad krvnog tlaka, oticanje jezika, grla, usana i očiju.

Glasnogovornik WHO-a Thomas Abraham izjavio je da su kanadske vlasti provele neophodnu istragu kako bi se utvrdilo što je uzrok pojavi alergije koja je povezana s cjepivom Arepanrix tvrtke GlaxoSmithKline.

Komentara 2

MM
Mladen Miletić
09:43 25.11.2009.

Cjepivo Arepanrix izaziva ozbiljne alergijske reakcije, to je ona besplatna pokusna pošiljka za divje Balkance.. Narvno da se mora lagati i muljati raji ali uglavnom prolazi na kraju i svi vjeruju makar se poslje kaju .

AL
alapača
10:50 25.11.2009.

Večernjak nas je informirao da je za nas uvezeno Novartisovo cjepivo Focetria. http://www.emea.europa.eu/influenza/vaccines/focetria/focetria.html Njemačka vojska ga je odbila, izraelska javnost ima velike rezerve prema tom cjepivu. Ne možemo slobodno odlučiti o vlastitom cjepljenju ako ne znamo važne informacije koje nam nam prije svih treba dati ministar zdravstva, zatim tek mediji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije