Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODVJETNIK ANALIZIRAO SITUACIJU

Što bi se moglo dogoditi nakon obrata u slučaju Danke (2)? 'Više ne možemo govoriti da je dijete ubijeno'

Danka Ilić
Foto: Društvene mreže
1/5
04.06.2024.
u 23:48

Poznati srpski odvjetnik Borivoje Borović tvrdi da se više ne može govoriti da je dijete ubijeno te da nema razloga da osumnjičeni budu procesuirani, dodajući kako policija nije dobro odradila posao

Nakon što je danas došlo do velikog preokreta u slučaju 2-godišnje Danke Ilić nestale u Boru još u ožujku, kada je jedan od osumnjičenih za njeno ubojstvo ipak negirao upletenost u zločin, odvjetnik Borivoje Borović objasnio je što bi se moglo događati u idućim danima. Podsjetimo, osumnjičeni Srđan Dragijević danas je bio saslušan pred Višim javnim tužiteljstvom u Zaječaru pred kojim je negirao da je vidio djevojčicu kobnog dana, a kamoli da ju je udario automobilom.

Dva mjeseca prije toga branio se šutnjom te nije htio ništa komentirati po tom pitanju, a odvjetnik Borović za Novu.rs tvrdi da se više ne može govoriti da je dijete ubijeno te da nema razloga da osumnjičeni budu procesuirani, dodajući kako policija nije dobro odradila posao.

- Tužiteljstvo i visoki policijski službenici su se jako eksponirali u medijima, htjeli su veličati njihov rad, što je na kraju ostalo bez rezultata. Tijelo nisu pronašli, a kako su prestrašili okrivljenika od kojeg su očito iznudili izjavu policiji, sada muškarac čeka priliku. Ako je ikada i priznao, nakon ubojstva Dragijevićeva brata, odustao je. Iskoristio je priliku i ustvrdio da mu je, budući da je bio u policijskoj postaji, pod torturom iznuđen raniji iskaz. Kad je čuo da mu prijeti doživotni zatvor za teško ubojstvo, da to neće biti tek manja prometna kazna, tada smo dobili taj obrat - objasnio je. 

- Ne možemo više reći da je dijete ubijeno. Nema pravne kvalifikacije. Materijalnih tragova nema i dijete se smatra nestalim. Ne vidim razloga da ih se kazneno goni. U biti, ova stavka apsolutno nije uspjela. Policija se osramotila jer ni nakon dva mjeseca nije pronašla tijelo, a očito je da nije na vrijeme poduzela kriminalističke i forenzičke radnje. Tijelo Danke Ilić neće biti pronađeno, istraga će stati svake sekunde, a cijeli slučaj pretvorit će se u farsu - smatra Borović. 

POVEZANI ČLANCI:

Danka Ilić je nestala 26. ožujka da bi policija poslije devet dana priopćila da su počinitelji uhićeni i da su priznali kako su Danku prvo udarili automobilom, zadavili je, a zatim njeno tijelo bacili na deponij odakle je poslije dva dana tijelo premješteno na za sada nepoznatu lokaciju tako da do danas nije pronađeno. Poslije svjedočenja Jankovića oglasila se i Ivana Ilić, majka Danke Ilić, koja je rekla kako je zatečena i da ne zna što bi rekla.

>> VIDEO Tuga u Boru: Građani palili svijeće za ubijenu djevojčicu Danku

Komentara 6

Avatar ljutapica
ljutapica
08:58 05.06.2024.

U Srbiji je sve "rijaliti šou" pa i istraga. Traljavo, bez osjećaja za ozbiljnost situacije i posve amaterski.

Avatar El Indio
El Indio
00:27 05.06.2024.

Policija postupila na Ruski nacin. Mlati dok ne priznaju.

BA
bacenheider
08:18 05.06.2024.

Vazno da je veliki vozd prvi objavio vijest da je mala ubijena!On bi sad lijepo sa pajdasima mogao podnjeti ostavku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije