Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smrt trojice turista

Cure nove informacije o ubojstvu surfera u Meksiku: 'Policija nešto skriva'

Callum i Jake Robinson
Foto: Instagram
1/16
08.05.2024.
u 12:27

"Cijeli slučaj je neobičan. Meksička policija tvrdi da su zločin počinili sitni kriminalci koji su na kraju uništili vozilo, koje su isprva pokušali oteti", zbunjen je stručnjak Andres Martinez-Fernandez

U istrazi ubojstava trojice surfera u Meksiku nešto smrdi, tako tvrdi izvor NY Posta iz Meksika. Verzija događaja koju je iznijela meksička policija, kako dodaje izvor, nema smisla, a pojavili su se i navodi da je došlo do zataškavanja. U ponedjeljak smo pisali kako su na glavama trojice turista, čija su tijela pronađena u bunaru na sjeverozapadu Meksika, pronađene rane od metka. Braća Jake i Callum Robinson (30 i 33) iz Australije i njihov prijatelj iz Amerike Jack Carter Rhoad (30) nestali su 27. travnja dok su bili na surfanju u Ensenadi. Članovi obitelji trojice muškaraca identificirali su njihova tijela u nedjelju, nakon što su otputovali u Meksiko kako bi pomogli vlastima, rekao je državni tužitelj.

“Kada su stranci prišli i uhvatili ih, sigurno su se opirali. Napadači su izvadili pištolj i prvo ubili onoga koji je pružao otpor krađi vozila, a onda su naišli i drugi koji su stali u obranu svog suputnika koji je napadnut, i ubili su i njih", rekla je Maria Elena Andrade Ramirez, državna tužiteljica u Meksiku.

“U osnovi, obrazloženje da su oni žrtve otmice automobila koja je pošla po zlu nema smisla. Ti su surferi puno putovali i vjerojatno bi znali da ne treba braniti vozilo u takvom slučaju. Pretpostavljam da su greškom identificirani kao suparnička banda i ubijeni. Takav rasplet događaja pokrenuo bi veliku istragu, koja bi zadala težak udarac turizmu u regiji. Moguće je da policija nešto skriva”, za NY Post je rekao izvor iz Meksika.

"Cijeli slučaj je neobičan. Meksička policija tvrdi da su zločin počinili sitni kriminalci koji su na kraju uništili vozilo, koje su isprva pokušali oteti", zbunjen je stručnjak Andres Martinez-Fernandez.

“S obzirom na duboku i raširenu korupciju u meksičkoj policiji, teško je odbaciti mogućnost zataškavanja, potencijalnog prebacivanja krivnje s moćnog narkokartela. To bi svakako bilo u skladu s naporima meksičke vlade da umanji težinu kartelskog nasilja u Meksiku", napomenuo je izvor iz Meksika za NY Post.

Braća Robinson i Carter Rhoad na društvenim su mrežama objavljivali fotografije i videe sa svog putovanja u Meksiko, a posljednja objava bila je 27. travnja, istog dana kada se nisu vratili u smještaj u kojem su odsjedali. Inače, braća Robinson putovala su po svijetu i posjećivala lokacije zanimljive surferima. Prošle godine posjetili su i Hrvatsku – bili su na Plitvicama i Jadranu.

 

GALERIJA Nestala dva brata koja su posjećivala Hrvatsku, u bunaru pronađena tijela: 'Bila su u fazi raspadanja'
Callum i Jake Robinson
1/9
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije