Zelena čistka

Dan Zemlje nije samo jedan dan, svaki dan treba brinuti za okoliš

cistili4
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
1/4
23.04.2013.
u 11:51

U akciji je sudjelovalo oko 130 učenika osnovnih i srednjih škola, a u čišćenju su im se pridružili i gradski i županijski čelnici

Smeću je mjesto u kantama, a ne u prirodi. Bilo bi dobro i da ga se razvrstava – poručila je učenica sedmog razreda OŠ Dubovac Laura Rodman. Uzimajući vreću i rukavice zajedno s oko 130 karlovačkih osnovaca i srednjoškolaca uključila se u akciju čišćenja i uređenja okoliša Starog grada Dubovca. Ni kiša ih nije spriječila da daju svoj doprinos povodom obilježavanja Dana planete Zemlje.

Zelenu čistku organizirali su Karlovačka županija, PU karlovačka, županijski Zavod za javno zdravstvo, uz pokroviteljstvo i pomoć gradskih tvrtki Čistoća i Zelenilo. Tako su se uključili i gradski i županijski čelnici.

 – Dan planete Zemlje nije samo jedan dan. O okolišu treba brinuti svakodnevno i o tome treba učiti djecu od vrtićke dobi – rekao je karlovački župan Ivan Vučić. Zamjenik načelnika PU karlovačke Ivica Porubić napomenuo je da je akcija dio projekta “Zdrav za pet“ koji se provodi od listopada lani. U prvom dijelu organizirana je edukacija o problemu ovisnosti o alkoholu, drogi i kocki. Ova je imala za cilj razviti pozitivne stavove o zaštiti okoliša.

 – Čovjek je vezan uz prirodu, a na Starom gradu Dubovcu vidljivi su rezultati te vezanosti – rekao je gradonačelnik Damir Jelić. Akcije su provedene i u Ogulinu i Slunju, gdje su očišćeni okoliši Prve osnovne škole i Gimnazije B. Frankopana, te korito rijeke Slunjčice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije