Varaždinska biskupij

Danas je u svim medijima premalo pozitivnih sadržaja

'15.01.2011., Varazdin - Biskup Josip Mrzljak primio najsiromasnije obitelji. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
03.06.2011.
u 15:22

Ismijavaju se vrijednosti braka i obitelji onako kako ih zastupaju Crkva i vjernici. Ili se ismijavaju ili prešućuju, kaže vlč. Josip Koprek

Pitanje je zašto ljudi danas više vole čitati crne kronike nego nešto što je dobro. Tu nešto ne valja. Treba to promijeniti – kazao je jučer na godišnjem susretu s novinarima varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak. Velečasni Josip Koprek, predstojnik Ureda za obitelj Varaždinske biskupije, kazao je pak da se u medijima osjeća nedostatak pozitivnih sadržaja.

– Kad se govori o obitelji u medijima, ona je prikazana uglavnom zbog nasilja u obitelji, a obitelj i brak prikazuju se u negativnom smislu. Ismijavaju se vrijednosti braka i obitelji onako kako ih zastupaju Crkva i vjernici. Ili se to ismijava ili se jednostavno prešućuje i ne želi govoriti o tome da je obitelj nešto dobro – kazao je vlč. Koprek.

Na susretu s novinarima bilo je riječi i o pohodu pape Benedikta XVI. Hrvatskoj. U Zagreb će zbog toga hodočastiti oko 9000 vjernika iz Varaždinske biskupije. 

Ključne riječi

Komentara 3

CH
Chisinau
15:45 03.06.2011.

Pogledajte vi gospodo moja koje se vrijednosti promoviraju ,da ti pamet stane.Istinske vrijednosti su stavljene u zapečak iz kojega će vrlo teško gotovo nikako izići.I kada kažeš nešto što je u skladu sa tim vrijednostima postaneš bijela vrana i ismijan.Menin.Meni je moj Bog još uvijek Bog I drugog Boga ja nemam.Novac je nažalost zamjenio pravog Boga i to je bog kome se svi klanjaju misleći da će uvijek živjeti na ovoj zemlji.Ali nitko nije dugovječan u ovozemaljskom svijetu.

OB
-obrisani-
19:19 05.06.2011.

hej koprek, koliko samo popova živi u izvanbračnim zajednicama s izvanbračnim mulcima, prvo pometi pred svojim pragom

SV
svarun
09:05 06.06.2011.

a jel\' su gospon biskup kaj rekli o 20 i nekaj milijuncekov kaj su dali uglednoj katolickoj zeni bari besenicki??? .)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije