VOZAČICA NIJE OZLIJEĐENA

Detalji nesreće na Pagu: Biciklist oduzeo prednost pa poginuo u naletu Volkswagena

Ilustracija
Dino Stanin/PIXSELL
01.09.2021.
u 18:21

Na mjestu događaja smrtno je stradao 76-godišni hrvatski državljanin

Danas, 01. rujna u 09.57 sati na lokalnoj cesti 63003 između mjesta Kolan i Mandre, došlo je do prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao 76-godišnji biciklist.

Prometna nesreća dogodila se na način da se 76-godišnji biciklist kretao cestom LC 63004 i prilikom uključivanja na lokalnu cestu LC 63003 nije se zaustavio na prometni znak obaveznog zaustavljanja te je oduzeo prednost osobnom vozilu Volkswagen zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljala 49-godišnja hrvatska državljanka koja se kretala cestom LC 63003 iz smjera Mandre prema Kolanu, uslijed čega dolazi do udara vozila u bicikl i pada biciklista na kolnik.

Na mjestu događaja smrtno je stradao 76-godišnji biciklist, hrvatski državljanin, dok vozačica osobnog automobila nije ozlijeđena.

Policijski službenici provode daljnje izvide u cilju utvrđivanja svih okolnosti nastanka prometne nesreće, te je o događaju izviješteno nadležno državno odvjetništvo u Zadru. Zbog osiguranja mjesta događaja i provođenja očevida, na navedenoj dionici ceste promet je u vremenu od 09.57 do 14.05 sati bio obustavljen te se odvijao alternativnim pravcima.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Neobična prometna pravila

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar CroSwiss
CroSwiss
10:08 02.09.2021.

Vozač-ica autombila se ne treba osjećati krivom.

DU
Deleted user
07:20 02.09.2021.

Biciklisti svakodnevno ugrožavaju život sudionika u prometu svojim nepoštivanjem prometnih pravila. Naime zakon vrijedi za sve, ako si sudionik prometa imaš se ponašati prema važećim propisima. U Zagrebu se masovno voze po pješačkoj stazi, zaletavaju se preko zebre i oduzimajuu prednost, redovito prolaze kroz crvena svjetla na semaforima, i da, da li ste ikada vidjeli da je biciklist propustio pješaka na zebri?

LI
liliZG
14:23 02.09.2021.

kako je auto, jel on dobro?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije