u bijegu je

Detalji pucnjave u Teksasu: Ubio ih jer su se žalili na buku iz njegovog dvorišta

Shooting at the Cielo Vista Mall in El Paso
JOSE LUIS GONZALEZ/REUTERS
30.04.2023.
u 08:37

Članovi obitelji otišli su do njegove ograde i zamolili Oropezu da smanji buku jer je dijete pokušavalo spavati. Oropeza je odgovorio da je to njegovo vlasništvo. Capers je rekao novinarima da se na video snimci vidi kako Oropeza s puškom dolazi do susjedovih ulaznih vrata.

Pet osoba, uključujući osmogodišnje dijete, ubijeno je u pucnjavi u obiteljskom domu u Clevelendu u Teksasu, a troje je još ranjeno, izvijestio je u subotu ABC pozivajući se na lokalnu policiju i vlasti. Pucnjava se dogodila u petak kasno navečer. Nakon što su se susjedi žalili na buku koju je stvarao, muškarac je otišao do susjedne kuće s puškom tipa AR-15 i upucao ih.

Policajci tragaju za Franciscom Oropezom (38), koji je bio pijan i pobjegao s mjesta događaja, rekao je u subotu novinarima šerif okruga San Jacinto Greg Capers. Oropeza se suočava s pet optužbi za ubojstvo, rekao je Capers za Washington Post. Do subote poslijepodne, dok ga je policija tražila, Capers je navodno rekao lokalnim medijima da vlasti vjeruju da su Oropezu stjerali u kut u šumovitom području.

Članovi obitelji otišli su do njegove ograde i zamolili Oropezu da smanji buku jer je dijete pokušavalo spavati. Oropeza je odgovorio da je to njegovo vlasništvo. Capers je rekao novinarima da se na video snimci vidi kako Oropeza s puškom dolazi do susjedovih ulaznih vrata.

Ubojstvo, manje od godinu dana nakon najsmrtonosnije masovne pucnjave u javnoj školi u Teksasu u kojoj je poginulo 19 učenika i dvoje učitelja u Uvaldeu, obilježilo je 174. masovnu pucnjavu i 17. masovno ubojstvo u Sjedinjenim Državama do sada ove godine, navodi Gun Violence Arhiva. To stavlja Sjedinjene Države na rekordan tempo masovnih ubojstava ove godine. Trenutačno se masovna ubojstva događaju svakih šest i pol dana, prema analizi Associated Pressa i USA Todaya.

VIDEO: Veliki požar na skladištu goriva na Krimu guta sve pred sobom

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Asterix
Asterix
09:46 30.04.2023.

Izgleda da je Amerika psihijatrija otvorenog tipa.

BF
bf23
15:06 30.04.2023.

Bio je pijan? Kod nas je to olakotna okolnost

ST
Startrack
10:08 30.04.2023.

Ovo nije Amerika. Ubojica je Mexikanac bez USA drzavljanstva a zrtve su iz Hondurasa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije