izbodena 12-godišnjakinja

Detalji stravičnog ubojstva u Njemačkoj: TikTok svađa pretvorila djevojčice u ubojice?

Njemačka policija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
16.03.2023.
u 14:02

Kako bi zaštitila počinitelje koji još nisu navršili kaznenu odgovornost, policija otkriva samo mali broj informacija. Poznato je da su dvije djevojčice oduzete iz svojih obitelji. One bi, prema navodima njemačkih medija, trebale biti pod skrbi ureda za mlade

Njemačka policija pokušava rasvijetliti detalje smrti 12-godišnje Luise iz Freudenberga, čije je tijelo pronađeno 12. ožujka nedaleko od željezničkog tunela u šumovitom predjelu. Luise je umrla od posljedica brojnih rana uzrokovanih nožem i velikog gubitka krvi. Kako njemački mediji navode, počiniteljice su dvije kolegice iz Luisina razreda od kojih je jedna navodno bila njezina najbolja prijateljica. 

Djevojčica Luise, podsjetimo, nestala je u subotu navečer kada se vraća kući. Njezino je tijelo pronađeno idući dan. Mirni gradić Freudenberg u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji je u šoku zbog slučaja. Stanovnici navode kako su se djevojčice zajedno igrale na ulici nedugo prije smrti. Djevojčica Luise izbodena je i ostavljena na biciklističkoj stazi.

U fokusu istrage je dvoje djece. Kako bi zaštitila počinitelje koji još nisu navršili kaznenu odgovornost, policija otkriva samo mali broj informacija. Naime, njemački zakon propisuje da djeca postaju kazneno odgovorna s 14 godina. Budući da su oba osumnjičenika mlađa od te dobi, pravosudni postupci za maloljetnike razlikuju se od kaznenih pravnih postupaka za odrasle.

 

Ipak, ono što je poznato jest da su dvije djevojčice oduzete iz svojih obitelji. Kako navodi njemački RTL, one bi trebale biti pod skrbi ureda za mlade. Prema glasinama, svađa na platformi TikTok bila je razlog ubojstva djevojčice. Prijatelji i stanovnici ostavljaju cvijeće i lampaše na mjestu gdje je u nedjelju pronađeno tijelo 12-godišnje Luise.

VIDEO Policija pregledava zgradu Županijskog suda u Osijeku nakon dojave o bombi

Komentara 3

BF
bf23
19:28 16.03.2023.

Dragi roditelji,ako vec kupite mobitel djetetu koje je u godinama kada mu u stvari i netreba, informirajte se,postoje odredene aplikacije koje vam omogucuju potpunu kontrolu djetetovog mobitela. Naj lakse je kriviti sustav,mobitele i ostalo,svakako puno jednostavnije nego odgojiti svoje dijete

BO
BorderGuard
15:15 16.03.2023.

To to Tik Tok i slicnost je buducnost za mlade. Sve ce tamo naucit samo nikako kako se valja uhvatit motike. Podrapanih traperica, tapiranih frizurica, filera u sve dijelove tijela, promjene spola...to su stvari koju nasa mladez treba. Ne daj Boze primit se posla i zasuc rukave. To su vrijednosti dikaktura a ove nase jesu vrijednosti demokracije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije