OBAVLJEN OČEVID

Detalji teške nesreće na A3: Pješak prelazio autocestu, na njega je motociklom naletjela policajka

Županja: Policajka službenim motocikom pregazila pješaka
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
02.08.2024.
u 17:09

Na službenom policijskom motociklu bili su upaljeni posebni uređaji za davanje svjetlosno-signalnih znakova na vozilu, a policijska službenica je prilikom upravljanja motociklom nosila zaštitnu kacigu

Policijski službenici PU brodsko-posavske su, u suradnji sa zamjenicom općinskog državnog odvjetnika u Vinkovcima, obavili očevid prometne nesreće sa smrtno stradalom osobom, koja se dogodila jučer, 1. kolovoza oko 15:45 na autocesti A-3 Zagreb-Lipovac u smjeru graničnog prijelaza Bajakovo.

Do prometne nesreće je došlo kada je 57-godišnji hrvatski državljanin, kao pješak na središnjoj prometnoj traci južnog kolnika autoceste A-3, ispred teretnog skupa vozila zaustavljenog u koloni teretnih vozila, počeo prelaziti sa središnje prometne trake na krajnju južnu prometnu traku autoceste, iako je na kolniku autoceste zabranjeno kretanje pješaka. Tada je na njega službenim motociklom naletjela policijska službenica. Na službenom policijskom motociklu bili su upaljeni posebni uređaji za davanje svjetlosno-signalnih znakova na vozilu, a policijska službenica je prilikom upravljanja motociklom nosila zaštitnu kacigu.

Pješak je smrtno stradao, dok je policijska službenica prevezena u Opću županijsku bolnicu Vinkovci, a potom je na daljnje liječenje prebačena u Klinički bolnički centar Osijek. Liječnici su joj konstatirali teške tjelesne ozljede opasne po život. O svemu poduzetom i utvrđenom, Policijska uprava vukovarsko-srijemska će izvijestiti nadležno državno odvjetništvo.

 

FOTO/VIDEO Katastrofalni prizori nakon požara: Pogledajte pustoš koju je vatra ostavila
Županja: Policajka službenim motocikom pregazila pješaka
1/67

Komentara 1

ŠS
Štap sa glavom
18:00 02.08.2024.

Eto on je svojim nedozvoljenim kretanjem prouzročio dvije smrti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije