snažno nevrijeme

DHMZ objavio gdje su zabilježeni najjači udari vjetra u Hrvatskoj tijekom oluje

Zagreb: Posljedice nevremena u kvartu Središće
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/13
20.07.2023.
u 06:10

U Maksimiru je zabilježen udar od 92 kilometara na sat, a na Sljemenu kod Puntijarke vjetar je puhao brzinom od 88 km/h.

Olujno nevrijeme koje je u srijedu popodne pogodilo kontinentalnu Hrvatsku odnijelo je dva života u Zagrebu i jedan u Slavoniji, u glavnom gradu Hrvatske više je desetaka ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta je velika. Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) objavio je kako je prema podacima o brzini vjetra s automatske postaje DHMZ-a u Gradištu pored Županje, u srijedu između 18 i 19 sati, na tom području zabilježen udar vjetra čak 180 kilometara na sat, dok je najveći udar na zagrebačkom području registriran u Velikoj Gorici.

Video: Nevrijeme u Zagrebu

DHMZ je prikupio prve podatke  o brzini vjetra koji je tijekom velikog nevremena u Zagrebu i okolici, a potom i na području Slavonije, rušio stabla i nosio krovove u Zagrebu i okolici.

VEZANI ČLANCI:

Nevrijeme je odnijelo tri života, a više od stotinu osoba je ozlijeđeno, neki i teže. 

GALERIJA Oluja otgnula veliki reklamni pano, odletio je u autobus u kojem su bili putnici

Zagreb: Posljedice nevremena u kvartu Središće
1/27

Također, navode iz DHMZ-a, prema trenutno  dostupnim podacima, najjači udar na zagrebačkom području zabilježen je u Velikoj Gorici gdje je u zračnoj luci i izmjeren udar vjetra od 115 kilometara na sat. 

Video: Nevrijeme u Zagrebu

U Maksimiru je zabilježen udar od 92 kilometara na sat, a na Sljemenu kod Puntijarke vjetar je puhao brzinom od 88 km/h.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije