Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOK ZA ŠOKOM

DHMZ objavio upozorenje zbog toplinskog vala: Stiže i saharski pijesak, a onda dugi rukavi

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL, DHMZ
1/2
29.06.2024.
u 11:48

U ponedjeljak nas čeka nova promjena vremena i pad temperature, a sudeći prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, u utorak možemo odjenuti i duge rukave

Pretežno sunčano i vruće, danas, a i sutra. Zbog visokih temperatura koje će dosezati i 35 stupnjeva, DHMZ je objavio i upozorenje na toplinski val. Već u nedjelju većina Hrvatske je u žutom, dok je narančasto upozorenje sutra objavljeno za područje Splita i Dubrovnika, označavajući veliku opasnot.

I u nedjelju i ponedjeljak čeka nas i saharski pijesak. To je Večernjem listu potvrdila Josipa Kuzmić, voditeljica Odjela za pomorsku meteorologiju u Državnom hidrometeorološkom zavodu.  "U nedjelju 30. lipnja i ponedjeljak 1. srpnja očekuje se pojava saharske prašine i zamućene atmosfere nad područjem Hrvatske. Naime, nad sjevernom Afrikom prisutna je ciklonalna aktivnost što dovodi do dizanja prašine, a sljedećih dana po visini će se nad Mediteranom i Jadranom uspostaviti jugozapadno strujanje. Također, prizemno će se ciklona s Pirenejskog poluotoka premještati prema sjeveroistoku, dok je nad Jadranom i Sredozemljem polje malo povišenog tlaka zraka. Prema tome, očekuju se sinoptički uvjeti povoljni za prijenos saharske prašine prema Jadranu i Hrvatskoj, osobito tijekom nedjelje i ponedjeljka – kazala nam je Josipa Kuzmić. 

U ponedjeljak nas čeka nova promjena vremena i pad temperature, a sudeći prema sedmonevnoj prognozi DHMZ-a, u utorak možemo odjenuti i duge rukave. Prema njihovoj karti, najviše dnevne temperature bit će oko 20 stupnjeva, negdje samo 18. 

Foto: DHMZ

FOTOGALERIJA Napadi morskih pasa u Jadranskom moru: U jednom su našli ljudske ostatke, zadnja žrtva je Slovenac

1/14

Komentara 2

Avatar Aurel
Aurel
12:47 29.06.2024.

dugi rukavi??? na plus 20??? BRAVO!!!

LA
larala
13:09 29.06.2024.

Osim što je Sahara već odavno zahvaljujući ovakvim pričama trebala ostati bez pijeska, teško da pijesak može ostaviti crvenkaste mrlje koje se ne mogu oprati sa haubi automobila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije