Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
utakmica hrvatska - Maroko

Digla se prašina oko gledanja utakmice u Saboru, školama. Hoćete li i vi uzeti stanku zbog utakmica?

Split: Očaj na licu navijačice nakon gola Španjolske
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
19.11.2022.
u 17:12

Nakon što je predsjednik Sabora Gordan Jandroković proteklog tjedna u Saboru najavio da će u srijedu, 23. studenoga od 11 do 13 sati napraviti stanka u vrijeme održavanja nogometne utakmice između Hrvatske i Maroka, krenule su brojne rasprave u javnosti.

Sve je znaku Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru. Građani se pripremaju za prvu utakmicu u kojoj će Vatreni odmjeriti snage s Marokom u srijedu, 23. studenoga. 

Nakon što je predsjednik Sabora Gordan Jandroković proteklog tjedna u Saboru najavio da će u srijedu, 23. studenoga od 11 do 13 sati napraviti stanka u vrijeme održavanja nogometne utakmice između Hrvatske i Maroka, krenule su brojne rasprave u javnosti. 

Potom je ministar obrazovanja Radovan Fuchs rekao je za RTL kako će se i u školama moći gledati utakmice, ako to većina želi. No, napominje da se i propušteno gradivo mora onda i nadoknaditi, a što je opet izazvalo reakcije. Na to se osvrnula i  bivša ministrica obrazovanja Blaženka Divjak. 

"Čitam i ne vjerujem da je ministar rekao da će djeca u školama gledati nogometne utakmice Svjetskog prvenstva u Kataru. Nadam se da je izjava izvađena iz konteksta. Na stranu činjenica da to ministar ne može samo tako odlučiti, osobito bez suglasnosti roditelja i plana nadoknade sati nastave", objavila je Divjak na Facebooku.

Hoće li svojim djelatnicima MUP-a savjetovati da gledaju utakmicu, primjerice policajcima, posebno ovima na granici, upitan je i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

"Onda je valjda za nadati se da će i migranti, puno njih ima Smartphone, da će i oni gledati utakmice pa će manje pokušavati ilegalno prijeći u Hrvatsku", našalio se Božinović. 

Video: Press konferencija Brune Petkovića i Marka Livaje

Komentara 15

NA
najposebniji
17:52 19.11.2022.

Godinama mladići i djevojke u srednjim školama više gledaju u mobitele nego na ploču...to je pravi problem, a ne ovih 90 minuta, ali nije popularno o tome govoriti pa se spominju ovakve minorne situacije.

Avatar Zgubider..
Zgubider..
18:40 19.11.2022.

Znači djeca bi "pod mus" morala u školi gledat reprezentaciju (mada u većini slučajeva im je draže to nego matematika ili hrvatski)?! Šta je s ovima koji ne žele gledati ili ne vole nogomet? Ne da ih odma proglase petom kolonom…

Avatar tarana
tarana
08:00 20.11.2022.

Prijenosi iz kazališta, muzeja i galerija, prijenosi sveučilišnih predavanja i seminara budu došli na red poslije nogometa i kuhinjskih drama?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije