SKUPŠTINA 4. STUDENOGA

Dioničari Fortenova grupe pozvani na glasanje o refinanciranju obveznice

Zagreb: Zgrada Fortenova grupe u ulici Marijana Čavića
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
25.10.2024.
u 16:50

"Najvažnije je da su produljenjem aranžmana s HPS-om stvoreni preduvjeti da u 2025. Fortenova grupa dobije kreditni rejting te u sljedećem koraku refinancira HPS s tradicionalnim financijskim institucijama", rekao je Fabris Peruško

Fortenova grupa danas je poslala poziv imateljima depozitarnih potvrda za skupštinu koja će se održati 4. studenoga i na kojoj će se glasati o prijedlogu da se postojeća obveznica refinancira do iznosa od 1,22 milijarde eura sa sadašnjim većinskim kreditorom, investicijskim društvom HPS Investment Partners, na razdoblje do kraja prvog kvartala 2026. U tijeku procesa vlasničke transformacije koja je završena u srpnju, kako je priopćeno, Fortenova grupa poduzela je značajne napore da dug refinancira s komercijalnim bankama i dogovori najbolje moguće financiranje koje bi po najpovoljnijim uvjetima omogućilo refinanciranje cijelog iznosa obveznica koje dospijevaju krajem studenoga 2024. godine.

Zbog skraćenih rokova, tržišnih kretanja i SBK Art-ovog obijesnog parničenja povezanog s pokušajima ometanja i zastrašivanja financijskih institucija, refinanciranje s komercijalnim bankama nije realizirano te je imateljima depozitarnih potvrda na glasanje predloženo privremeno produljenje aranžmana s HPS fondovima, koje se u ovim okolnostima pokazalo najboljim rješenjem za Fortenova grupu, pojašnjeno je u priopćenju. 

"Zahvaljujući vlasničkoj transformaciji i isključivanju sankcioniranih dioničara iz vlasničke strukture, a usprkos svim poteškoćama, uspjeli smo ovim aranžmanom ipak smanjiti efektivni godišnji trošak financiranja, kao i diskont na izdavanje obveznice. Najvažnije je da su produljenjem aranžmana s HPS-om stvoreni preduvjeti da u 2025. Fortenova grupa dobije kreditni rejting te u sljedećem koraku refinancira HPS s tradicionalnim financijskim institucijama", rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe.

GALERIJA Najviši neboderi u Hrvatskoj: Donosimo listu od 31 impresivne građevine
Zagreb: Zgrada Fortenova grupe u ulici Marijana Čavića
1/49

Komentara 2

18
188
17:09 25.10.2024.

Fortenova je pokrala male dioničare. Ići će to sve još na reviziju.

GO
goran2hr
17:04 25.10.2024.

Kada međunarodni sudovi odrade svoje, hoće li odštete Todroriću plaćati HDZovci i Borg ili solidarno svi Hrvati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije