PONIŠTENA PRESUDA

Dirljiva reakcija: Muškarac iz SAD-a slobodan nakon što je nevin bio u zatvoru skoro 28 godina

Ilustracija
Ilustracija/Pixabay
15.02.2023.
u 19:35

Prošle godine, odvjetnik Kim Gardner podnio je zahtjev tražeći oslobađanje Lamara Johnsona nakon što je proveo istragu s neprofitnom pravnom organizacijom Innocence Project

Poništena je presuda Amerikancu koji je gotovo 28 godina bio u zatvoru zbog ubojstva. Lamar Johnson (50) izašao je iz sudnice kao slobodan čovjek nakon presude suca Davida Masona u Missouriju. Sudac je rekao da je djelovao nakon "jasnih i uvjerljivih dokaza" da je Johnson nevin. On je, naime, bio osuđen za ubojstvo Marcusa Boyda 1994. godine.

Lamar Johnson bio je vidno dirnut kada je objavljena presuda, dok su njegovi pobornici počeli klicati i pljeskati. Snimka njegove reakcije brzo se proširila društvenim mrežama. 

Prošle godine, odvjetnik Kim Gardner podnio je zahtjev tražeći oslobađanje Johnsona nakon što je proveo istragu s neprofitnom pravnom organizacijom Innocence Project. Nakon saslušanja u utorak, odvjetnički tim kritizirao je ured glavnog državnog odvjetnika koji je forsirao da se Johnsona zadrži u zatvoru, piše BBC.

Glasnogovornik glavnog državnog odvjetnika rekao je da ured neće poduzimati daljnje radnje u ovom slučaju.

Marcusa Boyda ustrijelila su dva maskirana muškarca na Johnsonovu trijemu u listopadu 1994. godine. Johnson je više puta rekao da nije bio kod kuće kada se napad dogodio.

Sudac Mason donio je svoju presudu nakon što je jedan zatvorenik priznao da je upucao Boyda s drugim osumnjičenikom, Philom Campbellom. Tijekom početnog suđenja, Campbell je priznao krivicu za smanjenu optužbu i osuđen je na sedam godina zatvora.

Komentara 16

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
19:58 15.02.2023.

Ušao u zatvor kao 22-godišnjak, izašao kao sredovječni 50-godišnjak. Američki san!

XA
xaron
20:57 15.02.2023.

Naše sudstvo je loše, a ovi su gori i od nas.

VI
vidum
19:49 15.02.2023.

Amerikanci svaki put osude krivoga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije