Izbjegnuta tragedija

Dječak (13) pronašao bombu bez osigurača, uzeo je i hodao s njom

mine
27.08.2010.
u 18:37

Molimo građane da ne odbacuju mine po kanalima i odlagalištima otpada jer su to mjesta dostupna i najmlađoj populaciji – ponovno apelira glasnogovornik PU osječko-baranjske Marko Čaleta.

S ručnom bombom M-75 bez osigurača hodao je 13-godišnjak iz Beloga Manastira. Dječak ju je, naime, pronašao u četvrtak oko 18.30 sati u Crnom kanalu u Belom Manastiru gdje je bio na pecanju. Kada je uočio bombu, uzeo ju je i ponio sa sobom. Nosio ju je tako sve do Branjinog Vrha, prigradskog naselja Belog Manastira, gdje ju je potom ostavio na oranici i pozvao policiju. Tek je tada ustanovljeno da bomba nije imala osigurač. Nakon pregleda zaključio je to pirotehničar Protueksplozijskog odsjeka PU osječko-baranjske te ju je na licu mjesta zbog toga morao uništiti. U policiji kažu kako je moguće da je osigurač zbog starosti bombe vjerojatno sam otpao.

– Molimo građane da ne odbacuju mine, eksploziv, streljivo, oružje ili bilo koje drugo ubojito sredstvo po kanalima i odlagalištima otpada jer su to mjesta dostupna i najmlađoj populaciji, koja je najizloženija tragičnim događajima jer nisu svjesni opasnosti koja im prijeti – ponovno apelira glasnogovornik PU osječko-baranjske Marko Čaleta. Podsjeća kako je prema Zakonu o oružju omogućeno građanima dragovoljnu predaju opasnih sredstava koja se dogovara pozivom na broj 192.

Ključne riječi

Komentara 2

CR
croatica888
19:03 27.08.2010.

Pusti knjigu, uzmi bombu. Pusti krunicu, uzmi flašu. Pusti motiku, uzmi iglu. Jer naša mladost je najbolja na svijetu, zna ona ća su prave stvari.

CE
cericzel
20:31 27.08.2010.

Policija je svakodnevno obavještavala da svi koji predaju oružje, neće biti kažnjeno gonjeni, a neka budaletina ostavi bombu samo tako, gdje mu se svidi.. Srećom, pa dijete nije nastradalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije