SEKUNDE STRAVE

Djelatnica doma u suzama ispričala kako su se spašavali: 'Bježali smo kroz prozor, samo želim svojoj djeci'

Petero ljudi ubijeno u Domu za starije u Daruvaru
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/5
22.07.2024.
u 14:50

Sestra je ispričala kako nije ozlijeđena, ali dodala: "Samo želim svojoj djeci kući". Pomahnitali muškarac jutros je uletio u dom za starije i otvorio vatru. Ubio je petero ljudi. No u međuvremenu je u bolnici u Virovitici preminula i šesta žrtva

"Bježali smo. Ispod kreveta, i tu je šef pobjegao kroz prozor. Vikali su 'bježite djeco'. Kroz prozor smo bježali", na pitanje kako su se spašavali odgovorila je potresena djelatnica doma za starije i nemoćne u Daruvaru u kojem se jutros dogodio masakr. Sestra je ispričala kako nije ozlijeđena, ali dodala: "Samo želim svojoj djeci kući." Pomahnitali muškarac jutros je uletio u dom za starije i otvorio vatru. Ubio je petero ljudi. No u međuvremenu je u bolnici u Virovitici preminula i šesta žrtva. Među ubijenima je i njegova majka. Ubojica je navodno 51-godišnji K.P., umirovljeni vojni policajac iz Donjeg Daruvara. Još šest osoba je ozlijeđeno i nalaze se u bolnici u Virovitici.

Navodno je i prije i poslije masakra ubojica išao u kafić. Prije stravičnog zločina bio je potpuno miran te je rekao: "Idem nešto obaviti". Otišao je potom do doma, ušao i počeo pucati. Nakon toga je mirno izašao na ulicu i vratio se do obližnjeg kafića, gdje je, očito, odlučio pričekati policiju koja se brzo pojavila i uhitila ga.  

VEZANI ČLANCI:

Zločin je šokirao državu, očekuje se izjava premijera Andreja Plenkovića, a u Daruvaru su i ministri Vili Beroš i Marin Piletić. Na veću kontrolu oružja pozvao je i predsjednik Zoran Milanović. "Policijska postaja Daruvar je odmah uputuila sve raspoložive snage, kolege su brzo nakon dojave uspjele identificirati mjesto i pronaći počinitelja", rekao je u izvanrednoj izjavi za medije glavni ravnatelj policije Nikola Milina

"Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska je danas, 22. srpnja, u 10,10 sati zaprimila dojavu da je muška osoba uporabom vatrenog oružja usmrtila i ranila više osoba u domu za starije i nemoćne osobe. Osoba koja se dovodi u vezu s počinjenjem je pod nadzorom policije. Na mjestu događaja slijedi očevid kojim rukovodi zamjenica županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru", priopćili su zasad iz PU bjelovarsko bilogorske. 

Situaciju iz minute u minutu pratite OVDJE.

 

Ključne riječi

Komentara 1

BH
BHHrvat
18:11 22.07.2024.

Kad sabereš plus i minus, čovjek samo želi da živi... Sve ostalo je nebitno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije