MUČNA ISPOVIJEST

Djelatnica Hitne vidjela jezive ozljede od petarde: 'Za sekundu euforije praska plaćat će invalidnošću cijeli život'

Strašne posljedice ozljede od pirotehnike
Foto: Zvjezdana Klarić
1/8
30.12.2023.
u 11:07

"Ako volite sebe i ostale, uživate u životu, imate divne planove, prijatelje i sretan i bezbrižan život, tada petarde prepustite onima koji su odlučili biti nepovratno nesretni", piše dugogodišnja djelatnica Hitne na Facebooku.

Zvjezdana Klarić, koja ima više od deset godina iskustva rada u Hitnoj pomoći, objavila je na Facebook profilu svoje strepnje uoči dočeka Nove godine. Dežurstva tijekom blagdanskog razdoblja posebno su izazovna, a 31. prosinca zbog uporabe pirotehnike, piše Klarić, donosi dodatne izazove.

- Deset godina smo suprug i ja radili u Hitnoj pomoći. S nelagodom očekujemo raspored dežurstva jer se ni jedan zdravstveni radnik ne veseli tom dežurstvu... I tada stiže taj 31. 12. Obično je šaka u najlonu i ručniku iz kojeg curi krv i padaju komadi kosti i kože po čekaonici zbog nespretnog pridržavanja uplakanih roditelja ili prijatelja koji su u strašnom šoku. Nesretnik je potpuno bijel od šoka, boli i na rubu nesvjestice - piše Klarić na Facebooku.

Ozljede su, navodi, često ozbiljne, dugotrajne i ostavljaju trajne posljedice na životima pacijenata.

- Moram reći da je uživo i u boji 1000 puta strašnije + bol neizdrživa, slijedi brzi transport, komplicirane operacije ako se uopće i jedan prst da spasiti. Za sekundu euforije praska, plaćat će invalidnošću za cijeli život. Zbogom sport, zbogom vožnja, zbogom društvo, djevojke, zbogom posao. Najčešće je otac zaslužan bio da se u djetetovoj ruci našla petarda - navodi.

VEZANI ČLANCI:

Poziva sve građane na razmišljanje o posljedicama prije nego što odluče koristiti petarde tijekom proslave Nove godine. - Zato ako volite sebe i ostale, uživate u životu. Imate divne planove, prijatelje i sretan i bezbrižan život tada petarde prepustite onima koji su odlučili biti nepovratno nesretni - napisala je Zvjezdana Klarić.

VIDEO Meteorolog Vakula otkrio kakvo nas vrijeme čeka za doček Nove godine

Komentara 7

ST
sttipe
17:00 30.12.2023.

Moj sin se je prestao igrati s petardama. Ali, desetak godina, je jedva čekao božić, petarde su mu bile najveća radost, cile godine!! Onaj sjaj u očima kad bi mu donili petarde, ne može nitko platiti!! Ja sam petardi uvik imao, od kad su mi se dva tuđa psa poklala u dvorištu, a kćer od šoka nije danima tila van.. Tad sam nabavio respektabilnu količinu, onih od kojih vibriraju stakla i u susjednim kvartovima! Od tada više ne dolaze!! "Šetaju" se sami negdi drugdi, kad ih vlasnici odvežu i puste..

Avatar Žuti
Žuti
11:22 30.12.2023.

Kada čovjek dođe u nedoumicu samo na glas kaže ime "Margaret Thatcher". Kada je nešto problem onda se to zabrani i priča je gotova. Zabranite proizvodnju, uvoz i posjedovanje pirotehnike u RH. Kraj.

RO
romobil
15:16 30.12.2023.

I opet ćemo biti iznenađeni lošim vijestima.Ali ništa bolje od loših vijesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije