Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mafijaški obračun

Dobio 500 eura za ubojstvo Ranka Eskobara: 'Stigla mu je torba s pištoljem uz poruku'

Pretres poznatog beogradskog splava Freestyler povezan s istragom oko Velje Nevolje
Antonio Ahel
13.03.2023.
u 12:41

Radošević je ubijen usred dana, oko 11 sati, na benzinskoj pumpi u Beogradu. On je u to vrijeme pio kavu u kafiću na benzinskoj pumpi kada su unutra uletjela dvojica mladića i ispalila više metaka u njega. Dok je ležao na podu prišli su mu i još dva puta mu pucali u glavu. Potom su pobjegli.

Dva dana poslije ubojstva Ranka Radoševića (47), zvanoga Eskobar, iz Nikšića srpska policija je u Beogradu uhitila dvojicu osumnjičenika za ovo ubojstvo. MUP Srbije izvijestio je kako su uhićeni S.Z. (28) i L.V. (26) koji se sumnjiče za ovo ubojstvo. Policija je objavila i video uhićenja. Prema navodima srpskog dnevnog lista Alo S.Z. je za ovo ubojstvo dobio 500 eura s tim da je preostali novac trebao dobiti kasnije.  

- Stigla mu je torba s pištoljem uz poruku “Kad ga rokneš, dobiješ još 100.000 eura – objavio je Alo. S.Z. ipak ne samo da nije uspio dobiti tih 100.000 eura nego nije uspio potrošiti niti tih 500 eura jer je ubrzo uhićen.

Radošević je ubijen usred dana, oko 11 sati, na benzinskoj pumpi u Beogradu. On je u to vrijeme pio kavu u kafiću na benzinskoj pumpi kada su unutra uletjela dvojica mladića i ispalila više metaka u njega. Dok je ležao na podu prišli su mu i još dva puta mu pucali u glavu. Potom su pobjegli.

Inače, Radoševića se ranije povezivalo kao vlasnika jednog od blindiranih automobila koje su pronašli u garaži Marka Miljkovića, desne ruke Veljka Belivuka, pripadnika srpske mafije kojem se sudi za ubojstvo, mučenje i mljevenje ljudi. Srpski mediji prenose kako je ovaj dvojac odabran da izvrši ubojstvo dok su zajedno služili kaznu zatvora. Imali su nekoliko mjeseci za pripremu i provedbu plana pri čemu su koristili kriptirane mobitele.

- Oni su se upoznali dok su robijali zbog više kaznenih djela. Po izlasku, ostali su u kontaktu i aktivno su se družili. Kasnije su preko posrednika stupili u kontakt s nalogodavcima na aplikaciji Skaj. Oni su ih unajmili za ubojstvo Radoševića i dali im rok od nekoliko mjeseci da se pripreme – prenosi dnevni list Kurir.

Prilikom uhićenja S.Z. i L.V. u istom stanu bila je i 17-godišnja djevojka koja je također privedena jer se sumnjiči da je sudjelovala u atentatu na Radoševića.

Srpski mediji prenose kako je ubijeni Radošević navodno bio pripadnik nikšićko - kvartaškog klana, kojega predvodi Radomir Baćović zvani Boban, a da je prema neslužbenim informacijama Ranko Eskobar bio je drugi čovjek ove kriminalne skupine.

Video: Vlasnica garaže i kuće stradale u požaru: Bili smo u kući kad je sve počelo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije