inovacija na tržištu

Dobra vijest za sve građane! Dolazi nova usluga koja mijenja i način plaćanja računa

Zagreb: Pla?anje ra?una putem e-ra?una Zagreba?kog Holdinga
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
19.09.2022.
u 08:40

Ovime počinje novo područje u financijskoj industriji, poručili su glavni i odgovorni kompanije s događanja na kojem su predstavili svoj novi proizvod.

Tvrtka Elektronički računi, poznat pod brendom mojeRačun, napravila je novi i značajan iskorak u fintech segmentu. Prema pisanju Poslovnog dnevnika, nakon što su nedavno dobili licencu Hrvatske narodne banke za pružanje dviju platnih usluga – PIS, odnosno uslugu iniciranja plaćanja te AIS, uslugu dohvaćanja informacija o stanju bankovnog računa, tržištu će ponuditi novu i inovativnu uslugu ePlati.

Ovime počinje novo područje u financijskoj industriji, poručili su glavni i odgovorni kompanije s događanja na kojem su predstavili svoj novi proizvod.

– Ovime praktički postajemo financijska institucija te značajan faktor na sceni čija bi rješenja, PIS i AIS, mogla omogućiti razvoj novih inovativnih usluga. Također jedini smo integrirali sve banke u svoj proizvod”, poručio je Darko Gulija, direktor za međunarodnu suradnju i razvoj proizvoda u Elektroničkim računima dodajući da su na razvoju radili gotovo dvije godine. Lansiranje su omogućile izmjene europske PSD2 Direktive, a čiji je cilj, rekao je Gulija, razbiti monopol banaka.

01.09.2022., Osijek - Na glavnom osjeckom trgu Ante Starcevica u podhodniku nalazi se gradska blagajna gdje dolazi veliki broj gradjana kako bi platili svoje rezije i druge obveze. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Usluga PIS, objasnio je Matija Ekart, voditelj Sektora eMreže i podrške Elektroničkih računa, omogućuje plaćanje računa, putnog naloga ili ponude iz knjigovodstvenog programa bez ulogiravanja u internetsko bankarstvo. Proces plaćanja skraćuje s osam do šest koraka na samo dva – iniciraj i autoriziraj plaćanje.

AIS usluga omogućuje poduzetnicima da u realnom vremenu prate promjene i stanje po svim bankovnim računima u svom računovodstvenom programu, što će biti posebno korisno knjigovodstvenim servisima, piše Poslovni dnevnik.

VIDEO ANKETA Pitali smo građane čega su se odrekli zbog inflacije

 

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar possibilis
possibilis
09:14 19.09.2022.

naravno, tehnike placanja su najnaprednije na svijetu: od sms parkinga do toga da prometni policajci nose sa sobom sve vrste POSovih aparata. Ali kad treba platit gradjanima- u obliku usluge ili place... eeee onda ima milijun problema. Proceduralnih, tehnickih, pa i kognitivnih. Za mene ce biti dobra vijest kad KOLICINA novca u tim potrazivanjima od gradjana bude manja. Za protokole mi je jasno.

ST
stomiovotreba
09:33 19.09.2022.

Ovo je reklama.

PV
prcko.vita
10:56 19.09.2022.

Ima li kakva inovacija da danas Plenki konačno stavi litru benzina na 8 kuna, kao što Mađari plaćaju mjesecima tu cijenu i vozi se i sirotinja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije