Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORI SE ZA ŽIVOT

Liječnici o muškarcu (57) koji se zapalio: 'Ima opekline 4. stupnja po cijelom tijelu, ovakvo nešto nismo imali godinama'

Foto: Dario Topić
1/3
11.06.2024.
u 12:04

Pacijent je u Kliniku za traumatologiju zaprimljen u jako teškom stanju i nalazi se pod mjerama intenzivnog liječenja

Muška osoba koja se zapalila na Markovu trgu u Zagrebu vozilom hitne pomoći prevezena je te dalje zaprimljena na Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u Draškovićevoj ulici. Dinko Vidović, predstojnik Klinike, u 12 sati dao je izjavu za medije o zdravstvenom stanju unesrećene muške osobe. Otkrio je da je pacijent 1967. godište.

"Danas oko 10 sati hitno je dovezen opečeni pacijent stradao u ovome incidentu. Unatoč promptno izvedenoj reakciji hitne pomoći i maksimalnoj pomoći te svim mjerama, pacijent je zbog opsega i težine ozljeda u životnoj opasnosti. Smješten je u jedinici intenzivnog liječenja opeklinskog odjela", kazao je. Pacijent ima opekline četvrtog stupnja i opečena mu je gotovo cijela površina tijela, dodao je. "Prognoze su loše, ali dajmo čovjeku šansu da preživi. Poduzet ćemo sve što je moguće da mu pomognemo. Ovako nešto nismo imali u zadnjih nekoliko godina."

Pacijent trenutačno nije pri svijesti. "Intubiran je, naravno. Moramo osigurati dišni put. Sada je najvažnije osigurati vitalne funkcije, a dalje ćemo se boriti", poručio je još Vidović, koji je zahvalio Hitnoj medicinskoj službi na brzoj intervenciji.

Podsjetimo, ranije je ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice dr. Davor Vagić potvrdio za Večernji list da je u Kliniku za traumatologiju zaprimljen muškarac koji se zapalio. Kako je ravnatelj potvrdio, pacijent je u bolnicu zaprimljen u jako teškom stanju i nalazi se pod mjerama intenzivnog liječenja.

VEZANI ČLANCI:

Muškarac se zapalio oko 9:30, i to na Markovu trgu, nakon što se polio benzinom. Muškarac je navodno u rastrojenom stanju došao pred zgradu Vlade RH na Gornjem Gradu i počeo se polijevati zapaljivom tekućinom. Dok su zaštitari došli do njega, već se zapalio. Do dolaska hitne pomoći bio je živ, ali u teškom stanju. Prebačen je u Traumatološku kliniku u Draškovićevu, gdje se liječnici bore za njegov život. 

Ispred Vlade, gdje se zapalio muškarac, došao je i premijer Andrej Plenković, koji je bio vidno šokiran. Iz PU zagrebačke potvrdili su da su dobili dojavu o događaju u 9:37. Policija je trakom zatvorila prilaz, ne puštaju nikoga, ostavljen je samo mali prolaz za zaposlenike i stanare.

Tijek događaja iz minute u minutu pratite OVDJE

Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U sklopu KBC-a Zagreb djeluje CENTAR ZA KRIZNA STANJA I PREVENCIJU SUICIDA, gdje se može doći bez najave i uputnice između 8 i 20 sati ili nazvati telefonom 01 2376 470 od 0 do 24 sata.

1/6

Komentara 2

MA
majeltomoguce
12:32 11.06.2024.

Vikao je:"vrećica, vrećica" dakle ima neku dokumentaciju. Očito je u nekom sporu ili ga žele ovršiti ili tako nešto. Došao je do ruba ... Pa što se nije polio benzinom i tražio sastanak sa nekim - premijerom ili ministrom? Pa u takvoj situaciji bi ga sigurno primili i možda bi se nešto riješilo. Ali opet ne znamo što se dogodilo.

Avatar imocki pracovjek
imocki pracovjek
12:15 11.06.2024.

Možda sam u krivu, no moje je osobno mišljenje da je čovjek žrtva huškačkog narativa. Određene javne osobe KONSTANTNO ponavljaju da nas vodi koruptivno-kriminalna zločinačka organizacija - čime se implicira i to da pola glasača daje prekjučer potporu zločincima ii sudjeluje time u zločinu. Tada osjećaš nemoć, očaj i bijes, koji želiš izbaciti i pokazati - iako si samo obična žrtva zagađujućeg narativa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije